Skip to main content

Setel

Assalammualaikum.
Alhamdulillah aku selamat konvo semalam.
Aku lupa kan semua benda, aku gelak saja sepanjang hari.
no tacing tacing, no stress stress...
hahaha
bgus kan adik kau ni abang?
awalnya malam tu memang menitik air mata aku ingat semua benda.
pikir yang aku bakal sendiri esoknya tu...
malam tu aku try msg number kau abang. tapi tak ber'reply
aku call number kau tapi takde orang jawab.
aku nangiss kot abang malam tu.
last2 aku call mursyid ajak pusing2 ipoh..
nasib mursyid tu macam along, macam syahir jenis melayan jeee gila aku..
aku merengek ngan die pun die ikottt jeee...
jap lagi aku story siapa mursyid k.

aku ambik jubah hari jumaat.
aku pergi dengan syahir. pukul 10 pagi die ambik aku kat ipoh,
pukul 1 kami sampai putrajaya..
jem teruk masa tu...
syahir plak x thu jalan, so die bawak xde la laju mane sbb die takut terlepas simpang.
lepas ambik jubah and raptai aku balik ipoh balik.
ikotkan tak mau balik..
tapi aku balik gak.. sebb syahir nak gi shah alam, tapi tak tahu jalan.
aku tunjuk jalan, klo nk minta tlg die untuk anta aku kat kajang macam pusing balik je.
kesian lak aku kat dia dah laa drive dri penang..penat kottt...
lepas tu aku pun decide ikot dia balik..
nasib family die kasi tumpang keta die untuk balik ke putrajaya mase hari ahad tu....
so dedua hari tu aku naik nan syahir..
cuma masa balik dri putrajaya masa lepas konvo tu je aku blik nan bus.
sebb family syahir nak singgah umah sedara...
Pagi ahad tu gerak dri ipoh pukul 3.30 klo x silap..
smp smp kajang pukul 6..
siap2 kat kajang terus gerak picc...
thankz to family syahir yang bagi aku tumpang..terima kasih sangat sangat..
sepanjang majlis tu aku nan una saja...
aku gelak jee..
malas nk lepak nan orang lain.
nanti mood gua lari...
heee...

Btw abang.
terima kasih paksa aku belajar slama kau hidup ni..
tapi sayang aku konvo kau x dapat tengok.
Bonda, walid.. terima kasih atas segala galanya.
jasa bonda nan walid memang takda siapa boleh balas.
walau kita kadang kala tak sehaluan,
bonda nan walid tetap ibubapa adik.
adik mengaku tu.
tanpa doa kalian.
adik takkan dapat semua ni..
terima kasih bonda, walid...

Masa majlis tu aku dapat anugerah khas ketua pegawai eksekutif.
masa pakai selendang pelajar cemerlang tu, aku terdetik.
aku patut pkai benda ni dekat abang, bonda nan walid...
sebab mereka yang inginkan aku dapat dekan setiap sem...
mereka yang push aku setiap sem..
selendang tu tak patut dipakai oleh aku.tapi mereka...
apa apa pun selesai dah semua..
next story pasal Degree Multimedia Computing pulak.
tamat sudah diploma..
selesai sudah segalanya...
terima kasih pada siapa je yang pernah membantu aku...

okey now nak story siapa mursyid.
mursyid ni member class aku time degree ni...
dia ni pun gila gila..
jenis melayan jee gila aku..
jenis ikot je merapu aku klo aku merepekkk...
dia dulu diploma business it dekat kptm kl..
dengan dia senang masuk.senang nak sembang..
stakat ni dia antara member rapat aku kat class slain isa, nad, anis, wawan and zaki.
dia gak yang tlg ambik aku time aku terkandas kat amanjaya semalam..heee
thank you mursyid iskandar.

okey guys ni aku share gmbr mase konvo.
dengan mereka2 yang aku rapat.





Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…