Skip to main content

SETERUSNYA

Assalammualaikum

Terdengar lagu Kau dan Aku.
Dan difikiran terus terlintas satu persatu kenangan.
kenangan antara aku dan dia.
dia, Ellysya Balqis Binti Amirfitri
hampir 8tahun rasanya dia pergi.
pergi diambil Illahi.
aku tahu terlalu lama aku tidak menyebut nama dia
disetiap posting yang aku lakukan,
aku tahu dah terlalu lama untuk meratapi pemergian dia,
menyalahkan diri aku sendiri.
aku redho dengan semua, tapi itu bukan bermakna aku dpt
lupakan semua dengan mudah.
depan mata aku dipergi, depan mata aku dia dilanggar.
dan sehingga kini, diri masih dibelenggu rasa bersalah.
walau dengan siapa pun aku, dia tetap orang yang selalu aku ingat.
walaupun aku dh mula tinggalkan semua,
dunia songsang
tapi dia masih aku ingat.
kenapa wujudnya blog ni?
apa asal usul blog ni?
siapa yang dah terlalu lama mengikut blog aku, mereka tahu.
tahu kenapa aku luahkan segalanya kat sini.
semua kerana dia,
kerana dia ingin aku terus menulis.
kerana dia tahu aku mcm mana.
aku mula rasa malas untuk menulis disini
tapi..
apa bila sorang sorang orang yang aku sayang pergi,
aku terus menulis
untuk alang, untuk izwan, untuk achik, untuk pian,untuk sham, untuk semua yang aku kenal.
sebab itu aku masih menulis sehingga kini.
Esya, tak lama je lagi kita bakal ketemu.
Insya Allah

Hari ni masuk ubat yang ketiga,
sepatutnya semalam
tapi semalam aku terlupa
sebab terlalu tergesa2 untuk setelkan assignment.
terkejar sana, terkejar sini.
terima kasih pada yang membantu
terima kasih sangat sangat
Macam mana ubat yang ketiga?
Masih menerima effect yang sama,
Mungkin ubat belum sesuai dengan badan.
aku cuba semampunya untuk bertahan
semalam terlalu banyak aku berjalan,
dah nak balik tu dah mula sakit
sampai adlan tanya "kau kenapa? okey tak?"
tak terkata apa.
b4 tu kat pustakaan along dah tanya okey tak.
okey lagi, tapi otw balik tu, mmg sakit sangattt...
Hari ni juga aku terkejar2..
class start pukul 8.30, ada gab pukul12.30-1.30
ade mase sejam je untuk aku pergi hospital untuk masuk ubat.
bayangkan dengan jab depan hospital lagi...
nasib aku ade surat aku sendiri, sampai2 terus jumpa doktor and masuk ubat
cab dah siap siap tunggu depan hospital then terus gi kolej.
hampir tiap hari macam tu, sumpah aku penat.
class habis 4.30 hari ni.
ade class cancel.
aku syukur sangat.
sebab dalam pukul 3 lebih badan aku dh start menggigil,
puas aku cover...
nak makan, takut muntah...
susahnya sekarang niii...
aku penat sangat dengan semua ni.
Along selalu cakap, aku ckp macam ni,
alasan macam ni mcm aku dah giveup.
GIVE UP? kalau aku dh giveup aku dh ambik pisau cucuk kat dada terus.
tak perlu aku buang masa pergi hospital ambik ubat semua..
aku ambik pisau, bunuh diri sendiri, habis cerita.
tapi aku tak buat, aku masih ikot semua yang mereka inginkan.
cuma kadang kala tu aku mengeluh,
mengeluh sebab terlalu penat.
penat sangat.






Ni semua mereka mereka yang membantu aku semalam,
thank you so much guyss!
Salam

Popular posts from this blog

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.