<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Sunday, 25 October 2015
Assalammualaikum

Abang, aku tak tahu nak cakap macam mana apa yang aku rasa skang
Jujur abang aku tak tahu nak luah pada siapa
Aku tak tahu nak ajak siapa duduk dengar segala apa yang aku nak cakap.
Sakit abang
Sakit sangat diorang buat hri jumaat hari tu.
Buat masa aku sedar, jait masa aku sedar.
Kau rasa?
Mungkin diorang ingat aku tak rasa apa apa.
Tapi diorang sedar tak yang aku ni manusia jugak
Bukan haiwan boleh buat mcm tu
Dari dekat wad airmata aku ni nak mengalir
Tapi aku tahan.
Malam lepas diorang buat, tiub tu masih ade kat badan
Esok tu baru diorang cabut.
Malam tu betul betul menduga aku abang.
Malam tu memang aku ingat kau, ingat bonda
Kenapa?
Malam tu aku lapar sangat abang,
Sebelum operate diorang tak kasi makan pagi tu,
Malam sebelum tu pulak aku tak makan.
Lepas operate tu, dorang bagi bubur.
Adik kau makan bubur ke abang?
Kau tahukan abang dri kecik, sampai besar aku klo makan bubur mmg aku muntah balik
So memang tak lah aku nak makan bubur hospital bagi tu
Aku punya lapar time tu tuhan je tahu.
Silap aku,
Aku datang tak bawak apa apa,
Aku Cuma bawak baju dua tiga helai
Dengan barang mandi
Itu saja.
Patut aku bawak air kotak ke, roti ke
Aku tak sangka plak diorang bagi bubur, selalu hsptl bagi roti ke, nasi ke..
Aku call ash malam tu, Tanya dia kat mana.
Tapi dia dah balik kl, diorang dah start cuti
Ade dah habis exam dah balik dah pun.
Klo Ash ada malam tu, aku tak kebulor teruk kot..
Ash punya perangai klo aku cakap aku lapar, apa saja aku nak makan dia bawak.
Itu sikap Ash yang aku puji.
Ash jaga aku sama macam Uzair jaga aku dulu.
Even Ash tak tahu apa apa pasal aku, tapi kalau aku demam ke, aku semput ke
Dia yang datang anta aku ke klinik walaupun dia tgh bz time tu
Sampai aku okey baru dia balik.
Pasal makan tak payah cerita, sebut je apa.
Dia tahu, dia akan bawak.
Tak pun die belikan je, then makan dalam keta dia.
Aku beruntung kenal si Ash ni.

Kau tahu tak abang, skang ni aku kalau berjalan macam orang baru lepas bersalin tu
Aku nak jalan pun aku gelak sowg kot.
Slowww gila aku jalan.
Buat masa skang ni tak boleh nak angkat2 berat sangat.
Diorang tebuk kat atas perut aku tu sikit, tapi belah kanan…
Sakit dia, Allah je tahu mcm mana…
Kalau berjalan laa memang terasa gila..
Aku risau nak gi class esok ni.
Mcm mane la agaknya.
Dah la aku jalan kaki je.
Dlu wani ke nik ke ade boleh la tumpang..
Skang?
Mati wehhh nak berjalan pi kolej nanti…
Hope semua okey je nanti.
Doakan aku k abang.

Aku tak dapat bayangkan mcm mane bulan 12 ni nanti,
Mampu ke aku bertahan?
Mampu ke aku sensowang nanti?
Ajrul suruh bagi tahu bonda nan walid sebelum makin teruk
Tapi…
Entah laa… tak terbukak mulut ni nak bagi tahu bonda nan walid.
Sebut pasal Ajrul, teringat dia bengang masa aku ckp aku nak rokok tu.
Dia suh aku matang sikit. Piker aku tgh sakit, pk pasal bonda nan walild.
Hahaha aku balas “sebab aku pikr dowg la aku berdiam smp skang”
Then terus die ckp “k la.. malas nak layan”
Haha Nampak die bengang.
Susah la nak explain..
Bukan aku tak piker walid nan bonda tu, aku fiikir
Tapi..kau bayangkan abang, klo aku bagi tahu mereka
Sah sah mereka akan risau, sah sah mereka akan merancang macam mcm.
Aku tak nak susah kan diorang lagi laaa..
Dah la bonda tak berapa nak sihat skng ni.
Lagi buat dowg semak kepla.
Aku tak nak laa mcm tu, slama ni dowg dah banyak susah sebab aku.
Sebab tu skng ni aku kuatkan diri, kerja…
Untuk bayar bill hospital aku sendiri.
Aku tak nak weh susah kan diorang.
Aku harap Ajrul faham.
Aku bukan sengaja, tapi aku buat sebab paksa.
Maafkan aku Along.


Salam


Official Template By BudakPEMALAS