<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Saturday, 20 December 2014
SHAM/ABANG SHAM

Sapa yang mmg pernah ikot blog aku ni dri awal mesti thu siapa die.
Mesti kenal siapa die…mesti tahu sejarah hidup antre aku dgn die.
Aku pernah membenci die.
Aku pernah menyatakan aku menyayanginya.
Aku pernah berterima kasih padanya.
Semua aku pernah cerita dalam blog ni.
Jadi…rase rasenye ape yg patut aku rasa skng bler die dh takde?

Kata orang… air dicincang takkan putus.
Semarah mane pun die kat aku..kami akan okey balik.
Sebenci mana pun aku kat dia… kami akan okey balik.
Itu lah namanya hubungan adik beradik.
Aku berhutang budi…berhutang nyawa dengan kau sham..
Bila aku sakit kau orang yg paling risau.
Bila aku buat hal kat sekolah kau orang yg paling kesal.
Bila aku gagal dalam peperiksaan kau lah org yg paling marah.

Sham.
Ayah pernah ckp kat aku “Mendidik kamu 100% ayah serahkan pada abang kamu..Dia yg akan menjaga kamu bila ayah takde nnti..Jadi biar dia yang corakkan kehidupan kamu dari sekarang”

Ayat tu bang…ayat tu ayah cakap kat aku dlu
Yerr kau didik aku mcm aku ni anak kau…kau marah aku mcm seorang ayah yg tgh mrh kat anak die..
Itu aku rase dulu abg.
Tapi skng kau yg pergi.Semalam ayah ckp kat aku ngan ika suh jaga diri dgn maruah sbb lps ni kau dh takde nak mrh kami..nak ambik tahu pasal kami…
dtg tempat kami,pasang spy semua..takde lagi dh abng…it over!
Mase dlm flight kau ade suruh aku masukkan gmbr dlm mac kau b4 kau balikkan..?
Hmmm x sempat…tak sempat kau nak tgk semua gambar..
Bali tempat terakhir kite berkumpul satu family abang…
last skalii…
smp mati aku akan ingt tempat tuu…
Banyak benda aku nak luah kan skng niiii..tapi tak terluah…kenapa???
Mungkin aku masih terkejut dgn apa yg jadi…
Aku akan story semuanya kat sini abang.
Semua…Jaga diri abang sham.Aku syg kau.




Official Template By BudakPEMALAS