<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Sunday, 28 December 2014
Assalammualaikum.
Posting for my arwah abg lagi..
Sham. ingt tak mase aku kena denggi dulu?
Mase aku balik dari bercuti dengan mento aku tu..
balik balik jer aku tros kena demam teruk.
Mase tu kau tak dpt balik lama. Kau balik sekejap jer mase tu..
sebab mase tu ade kes kat sabah so kau kne stand by sane.
Kau balik..tapi kejap.
Mase kau balik tu aku ingt lagi sepanjang hari kat hospitl tu kau membebel kat aku..
pasal kerja aku laaa...psl aku x rest lahh...
mcm2...
sampai aku ckp "kau ni lain kali tak payah balik laa..semak kepala aku"
ingt tak sham?
then kau jawab "aku tak balik bebetul kang tahu laa..takde sape nk bebel lagi dahh"
ingt takk??
lepas tu kau balik sabah terus...
seminggu aku kat wad tu kau col jerr..siang, malam tghari semua kau col...
sampai aku ckp "kau klo xde kerja baik x payah balik sane..col aku beribuu kali!"
hmm ingt tak sham?
kau punya caring kat aku...hmmm sham. aku rindu kau sham..
rindu nak dgr kau marah aku....mungkin org akan ckp aku ni annoying giler kan?
tapi biar lahh..aku nak cakap gak! sebab ape aku rasa org lain tak rasa..
takde sape nak bebel kat aku "kau ni tak reti balik rumah ke?" 
"kau nii boleh tak dgr ckp ibu ngn ayah tu?"
"kau ni cuba serius sikit belajar tuuu!"
kau inii kau ituu..hmmm mcm macm..

aku adik yang tak berguna kan sham..
aku paling banyak masalah kan sham?
aku yg selalu buat kau risau kan sham?
aku yg selalu buat ibu ayah and kau kecewa kan sham?
aku tahu tuu semua sham..kau yang selalu tegur aku supaya jaga hati ibu ayah..
kau yang selalu suruh aku dengar ckp ibu ayah walaupun kau thu adik kau nii kepala batu..
dan aku tahu sebab sebab tu juga menyebabkan aku down sangat biler kau dah takde skng..

abang sham.
kau jaga alang k kat sana.
cerita pada alang k ape yng jadi kat sini..
aku rindu kamu berdua wahai abang abang ku..rindu sangat!
alang..kau jaga abang k...
abang kita... die skng dah ade dengan kau...
xde dengan aku dah..
tuhan dah ambik dia macam mana DIA ambik kau dari kami dulu.
aku sayang korang berdua. 
Hilang arah terus aku lepas kau pergi sham..
erti kata yang sama hilang semangat dah.
ape jer aku buat semua tak kena . dulu alang meninggal aku boleh terima
sebab ade iwan dengan sham..
lepas tu iwan pergi...okey fine! aku ade sham and ajam yang always dengan aku....
yang nasihat kann aku tiap masa...
tapi skng..sham pulak pergi...
serius aku hilang semangat! hilang!
aku tak minta siapa yang baca blog ni datang untuk berikan semangat buat aku.
sebab aku dah penat dengar ayat yang sama.
aku dh biasa...
dah penat untuk rasa kehilangan.
hmmm 

salam.


Official Template By BudakPEMALAS