Skip to main content

again. for u sham

Assalammualaikum.
Posting for my arwah abg lagi..
Sham. ingt tak mase aku kena denggi dulu?
Mase aku balik dari bercuti dengan mento aku tu..
balik balik jer aku tros kena demam teruk.
Mase tu kau tak dpt balik lama. Kau balik sekejap jer mase tu..
sebab mase tu ade kes kat sabah so kau kne stand by sane.
Kau balik..tapi kejap.
Mase kau balik tu aku ingt lagi sepanjang hari kat hospitl tu kau membebel kat aku..
pasal kerja aku laaa...psl aku x rest lahh...
mcm2...
sampai aku ckp "kau ni lain kali tak payah balik laa..semak kepala aku"
ingt tak sham?
then kau jawab "aku tak balik bebetul kang tahu laa..takde sape nk bebel lagi dahh"
ingt takk??
lepas tu kau balik sabah terus...
seminggu aku kat wad tu kau col jerr..siang, malam tghari semua kau col...
sampai aku ckp "kau klo xde kerja baik x payah balik sane..col aku beribuu kali!"
hmm ingt tak sham?
kau punya caring kat aku...hmmm sham. aku rindu kau sham..
rindu nak dgr kau marah aku....mungkin org akan ckp aku ni annoying giler kan?
tapi biar lahh..aku nak cakap gak! sebab ape aku rasa org lain tak rasa..
takde sape nak bebel kat aku "kau ni tak reti balik rumah ke?" 
"kau nii boleh tak dgr ckp ibu ngn ayah tu?"
"kau ni cuba serius sikit belajar tuuu!"
kau inii kau ituu..hmmm mcm macm..

aku adik yang tak berguna kan sham..
aku paling banyak masalah kan sham?
aku yg selalu buat kau risau kan sham?
aku yg selalu buat ibu ayah and kau kecewa kan sham?
aku tahu tuu semua sham..kau yang selalu tegur aku supaya jaga hati ibu ayah..
kau yang selalu suruh aku dengar ckp ibu ayah walaupun kau thu adik kau nii kepala batu..
dan aku tahu sebab sebab tu juga menyebabkan aku down sangat biler kau dah takde skng..

abang sham.
kau jaga alang k kat sana.
cerita pada alang k ape yng jadi kat sini..
aku rindu kamu berdua wahai abang abang ku..rindu sangat!
alang..kau jaga abang k...
abang kita... die skng dah ade dengan kau...
xde dengan aku dah..
tuhan dah ambik dia macam mana DIA ambik kau dari kami dulu.
aku sayang korang berdua. 
Hilang arah terus aku lepas kau pergi sham..
erti kata yang sama hilang semangat dah.
ape jer aku buat semua tak kena . dulu alang meninggal aku boleh terima
sebab ade iwan dengan sham..
lepas tu iwan pergi...okey fine! aku ade sham and ajam yang always dengan aku....
yang nasihat kann aku tiap masa...
tapi skng..sham pulak pergi...
serius aku hilang semangat! hilang!
aku tak minta siapa yang baca blog ni datang untuk berikan semangat buat aku.
sebab aku dah penat dengar ayat yang sama.
aku dh biasa...
dah penat untuk rasa kehilangan.
hmmm 

salam.

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…