Skip to main content

Minum kopi dulu

Assalammualaikum
Heyy ellysya.
Qid ke sini lagii..
kesini untuk kesekian kali nya.
Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk menulis disini..
menulis, bercerita dan meluahkan segalanya..
syukurr...
Ingt lagi saat qid bercerita tntng kondisi "dia"??
Alhamdulillah esya..die makin pulih...
makin sihat...
tapi..betul ke die sihat??
aku x thu laa...
disebalik senyumannya aku tahu die sembunyikan sesuatu.
Skng ni aku makin berhati2..
berhati hati agar dia baik baik sahaja...
berhati hati dgn setiap tutur kata dia...
dan aku lebih ingin tahu ape pemintaan nya.
Aku sayang dia...Atas nama Allah..
aku tak sanggup tgk dia sakit lagiiii..
Tak mampuu akuu..!
And yang pasti aku akan sentiasa doakan dia agar sentiasa sihat.
insya Allah.

mesti ade yang pelik kenapa qid makin jarang munulis disinikan??
mcm ade yang thu qid skng ni tgh praktikal..
so msti laa jadual qid mcm org berkerja kann??
tambah pulak qid ade tlg abg jep tiap malam skng kt cheras...
so mase qid kat rumah, masa qid kat dpt laptop terhad...
mmg qid hari hari menggadap komputer...tapi tu time kije jee..
lain x...
sbb tu rase mcm lame btl qid x post pape kat sini...heheheheh

Ape cite ngan tempat prktikal qid skng?
okey ke qid kije skng?
hehehe Alhamdulillah sepanjng qid praktikal kt tmpt baru nii
qid xde rase stress..mara..or kecik hati..
senang kata biler qid pi kije..qid suka...
bler ingt kije qid tkde rase "alaa esok kije....hmm"
nope! heheheh bukan nak berlagakk..mungkin sebb qid punye officemate,qid punye boss
mmg sporting habiss..
big bos pon x pernh membeza bezakan qid dgn yang lain...
ape die bg kat staff lain..itu jugak laa yg qid dpt..
Alhamdulillah...
And paling best sepanjng kt situ qid guna komputer big boss..
heheheh
best wehhhh lajuuu jerrrr...x cm lappy qid nii..
staff plakk baik baik blakerrr..dh mcm akak akak qid daa staff dowg tuu..
tak lokekk pon..ape dowg makan tu jugak qid makan...
ape qid makan tu jugak dowg makan...
like one family right???
qid sukee suasane mcm tuuu...
tiap pagi boss mesti akan beli kueh and makan sesame..
paling best boss punye wife x kisah ponn makan sepinggan ngan staff...
hahahah mse awal2 qid kekok gakkk..
lelamee da biase..sbb thu dowg mmg mcm tuu slaluu...
pasal bos plakkk...
hahah x yah cite laa die punye baikk..qid dah laa pakai komputerr besaqqq and nipiss tuhh!
lps tuu kerusii komputer yg besarr tu pon die akan bg qid duduk...
ade satu hari tuu...
die x kuar..so die duduk sebelah meja komputer yg qid guna tu laakann..
die guna kerusi plastikk...
lps tuu ade custmr masuk nak jmpe die...
org tuu pelik..sbb boss duduk kosi plastik..qid kosi besaqqq...
dh tuu pakai komputer boss plakk...
dah org tuu ingt qid anak bos..hahahah
malu kott time tuuu...
rase mcm qid nii x hormt boss plakk...
hehehhe..
lps org tuu blarr qid tny bos untuk tukaq kosi...
boss kate tkpe..gune jerrr..heheheh
skng nii bler ckp ngan boss pon xde gugup cm awal2 tuu..siap gurau gurauu mehh..
heheheh
qid happy dgn suasana sekang..thank you Allah..
Ade hikmah kenapa kamu uji aku mase awal awal praktikal..
thank alot..

tapi dlm happy qid nii ade juga masalah nyee..
hmmm mane ade manusia xde masalah kann??
tkpe.,..buat mase skng qid blh simpn semua lagiii...
One klo qid tk tahan qid story sini semua k...
heeee :)
K laa stop smp sini jerr kemengarottan qid..hehehheh
jumpe lagi guys!
salam.


Popular posts from this blog

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.