Skip to main content

Minum kopi dulu

Assalammualaikum
Heyy ellysya.
Qid ke sini lagii..
kesini untuk kesekian kali nya.
Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk menulis disini..
menulis, bercerita dan meluahkan segalanya..
syukurr...
Ingt lagi saat qid bercerita tntng kondisi "dia"??
Alhamdulillah esya..die makin pulih...
makin sihat...
tapi..betul ke die sihat??
aku x thu laa...
disebalik senyumannya aku tahu die sembunyikan sesuatu.
Skng ni aku makin berhati2..
berhati hati agar dia baik baik sahaja...
berhati hati dgn setiap tutur kata dia...
dan aku lebih ingin tahu ape pemintaan nya.
Aku sayang dia...Atas nama Allah..
aku tak sanggup tgk dia sakit lagiiii..
Tak mampuu akuu..!
And yang pasti aku akan sentiasa doakan dia agar sentiasa sihat.
insya Allah.

mesti ade yang pelik kenapa qid makin jarang munulis disinikan??
mcm ade yang thu qid skng ni tgh praktikal..
so msti laa jadual qid mcm org berkerja kann??
tambah pulak qid ade tlg abg jep tiap malam skng kt cheras...
so mase qid kat rumah, masa qid kat dpt laptop terhad...
mmg qid hari hari menggadap komputer...tapi tu time kije jee..
lain x...
sbb tu rase mcm lame btl qid x post pape kat sini...heheheheh

Ape cite ngan tempat prktikal qid skng?
okey ke qid kije skng?
hehehe Alhamdulillah sepanjng qid praktikal kt tmpt baru nii
qid xde rase stress..mara..or kecik hati..
senang kata biler qid pi kije..qid suka...
bler ingt kije qid tkde rase "alaa esok kije....hmm"
nope! heheheh bukan nak berlagakk..mungkin sebb qid punye officemate,qid punye boss
mmg sporting habiss..
big bos pon x pernh membeza bezakan qid dgn yang lain...
ape die bg kat staff lain..itu jugak laa yg qid dpt..
Alhamdulillah...
And paling best sepanjng kt situ qid guna komputer big boss..
heheheh
best wehhhh lajuuu jerrrr...x cm lappy qid nii..
staff plakk baik baik blakerrr..dh mcm akak akak qid daa staff dowg tuu..
tak lokekk pon..ape dowg makan tu jugak qid makan...
ape qid makan tu jugak dowg makan...
like one family right???
qid sukee suasane mcm tuuu...
tiap pagi boss mesti akan beli kueh and makan sesame..
paling best boss punye wife x kisah ponn makan sepinggan ngan staff...
hahahah mse awal2 qid kekok gakkk..
lelamee da biase..sbb thu dowg mmg mcm tuu slaluu...
pasal bos plakkk...
hahah x yah cite laa die punye baikk..qid dah laa pakai komputerr besaqqq and nipiss tuhh!
lps tuu kerusii komputer yg besarr tu pon die akan bg qid duduk...
ade satu hari tuu...
die x kuar..so die duduk sebelah meja komputer yg qid guna tu laakann..
die guna kerusi plastikk...
lps tuu ade custmr masuk nak jmpe die...
org tuu pelik..sbb boss duduk kosi plastik..qid kosi besaqqq...
dh tuu pakai komputer boss plakk...
dah org tuu ingt qid anak bos..hahahah
malu kott time tuuu...
rase mcm qid nii x hormt boss plakk...
hehehhe..
lps org tuu blarr qid tny bos untuk tukaq kosi...
boss kate tkpe..gune jerrr..heheheh
skng nii bler ckp ngan boss pon xde gugup cm awal2 tuu..siap gurau gurauu mehh..
heheheh
qid happy dgn suasana sekang..thank you Allah..
Ade hikmah kenapa kamu uji aku mase awal awal praktikal..
thank alot..

tapi dlm happy qid nii ade juga masalah nyee..
hmmm mane ade manusia xde masalah kann??
tkpe.,..buat mase skng qid blh simpn semua lagiii...
One klo qid tk tahan qid story sini semua k...
heeee :)
K laa stop smp sini jerr kemengarottan qid..hehehheh
jumpe lagi guys!
salam.


Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…