Skip to main content

cerita aku lagi!

ni masa kat umah kak nini tu .cilok ambik gmbr jap!!
love you damn much cousin ku cinta!

Assalammualaikum ellysya...
Hari ni 2 Jun 2014..
2 hari yang lepas genap dh umur nii 20 tahun..
Alhamdulillah masih bernyawa..
Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk hidup..
walaupun byk masalah..
walaupun byk penyakittt...
tapi masih bernyawa and masih mampu untuk mengharungi semuanya...
qid ade dua benda nak story!
first is pasal befday qid hari tuuu..
thankz to bebudk yg segila qid duluuu sbb clbrt my birthday..
thankz badot..
kau buat aku nangis...
kau buat akuu tesedar siapa aku sebenarr...
maaf abg!
thankz eratkan balik hubungan aku ngan remy and ira...tq so much!
dulu kau tlg aku blerr aku bergaduh trok ngan arwah pian..
now remy..thankz badot...
thankz hadiah tuuu.. :)
Insya Allah aku akan ingt pesanan kauu..
aku thu aku kena rase susah mcm mane kau,ngan family rasa dulu...
yeaaa..kita kaya punnn mcmmane skali pun kite tetap miskin kann..
sbb kite kat kubur ti kain kapan gakk ngan kite :)
thankz badot...
and also thankz to myyyyyy bigggg family...
31 hbulan malam tuuu malam tuu kat rumah ibu ayah ade buat mkn2..
yg paling buat qid happy is sbb mamaayah pun dtg,ummi walid pun dtg and mak ayah pun turun dri ampang.
thankkkzzz ibu ayah sbb kumpulkan semuanya..!
yg paling best sbb ade sepupu kesayangan ku skali :) best! :)
tksangka ibu ayah akan jmput keluarga angkat qid skali mase tuu...
patot laaa dowg buat mkn bykk :)
masa clbrt ngan badot tepat jam 12 tuu..mastuu paling terharu bilerr remy ngan lee nyanyi lagu
BIAR by hani and zue..
heee! love kowg laa weiii :)
mybefday party kali ni x mcm duluu..sbb kali nii myfamily nk qid clbrt ngan semua family angkt qid..
duluu selalu dgn liveband ngan bbq semua..
but kali nii ade juga liveband..but mse kt bistro tuu jerr mse tgh mlm tuu jerr..
btw befday kali ni rasa sgt bermakna..thankz semua :)

okeyy kedua nk story pasal 1jun 2014..
1jun stu sejrh tercipta bler my brother bertunang :)
tahniah abg shukry and kak izyan...
im happy for u...
slamat bertunang guyys!!! :)
hope smpai jinjang pelamin..hope smp ke jannah!

skang qid kat arau..qid tgh tunggu tuan bg qid cuti...
cuti skali terus benti dri palapes..
lps ni x pat nak run sana sini lgi!
start 1 julaia qid dh kena praktikal!
masa tu tugas dh mcm sowg yg berkeja!
pagi kije ptg or mlm bru blik..
tk pat mcm skng run arau kl arau seremban lagi dah!
lpas ni kena start life mcm dulu! stay satu tmpt untuk berbulan2!
life lepas ni mcm dulu balik! duduk rumah ibu...lepak senawang!
shisha senawang!
ampang? rasta?
hmmm weekend mybe.. -_-
lepas ni xde laa nak lepak umah badot...
nak anta die kije..
nk ambik die kije..
hmmm
lepas ni klo jmpe die weekend mybe jd mcm duluu..
merayappp ngan die mcm berthun2 tk jumpe..
mcm duduk ipoh dlu still boleh balik kl event balik hari!
sanggup demi nak mengabis kan duit poket si badot aku tuuu..
heeee...
lps ni takde laa or jarang laa nak melepak bilik arwah abg lagi!
:)
hmmm its okey! only 4 bulan seyhhh! insya Allah takde ape kott :)

qid mybe blik ipoh dlm hujung bulan 6 sbb nk ambik result and nak dftr sem..
ckp pasal result tkt thu la apa yg qid dpt.!
takut itu yg qid rasa..
hmmmm hope evrything okeyy :)
hmm takot wokkk!

k la esya,
ti qid tulis or singgah sini lagi!
ade masa insya Allah..
skng qid tgh kije kt arau..tgh intake bru..
ti qid borak sini lagi k!
salam :)
love u.

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…