Skip to main content

Aku menangis lagi

Assalammualaikum cinta hati..
hari ni aku kesini..
setelah tewas dengan bermcm masalah,bermcm perasaan dan
bermcm jenis perangai manusia.
Akhir akhir nii banyak yang berubah ellysya..
dengan gaduh ngan mysista,dgn  masalh family,dengan abg2 qid dengan kerja..
Sumpah qid ckp qid rindu life qid yg dulu...
Skng ni qid tk rase terbeban dengan assignment,qid tk rase terbeban ngan projek2 tuu semua
walaupun semuanye qid pilih untuk buat sowg..
yg membeban kan kepala hotk skng adalah life aku diluar kolej..
yes aku tersenyum kat mane saje,yes aku gelak2 setiap mase..tp hati aku kt dlm nii sakittt...
otak fikiran aku niii sentiasa berfikirkan tentang mereka mereka dan mereka...
siapa mereka? org yg aku syg.
Banyak benda qid dengan skng nii...yg ckp belakang qid,yg tikam belakang qid..
hmm kenapa guys?? kenapa kowg ulang skng apa yg kowg pernah buat dulu kt aku ??
kenapa?? kowg tahu takk hati aku nii baru nak elok sebab ape yg kowg buat dulu...
remy..satu perkataan yg aku nak sgt ckp kat kau.THANKZ
aku hargai ape kau buat,aku hargaii remy walaupun sakit aku nak terima..
Kau tahu benda tuu memberi effect pade aku kann??
kenapa kau buat jugakk..remy..aku anggap kau bukan kwn/sepupu semata2...
tp kau dh mcm sebahagian dari nyawa aku remy..
slalu kau sedih,sape hilangkan sedih kau?? Kau susah..Sape tlg kauu??
aku bukan nak berkira remy..tp aku nak kau ingt ape yg pernh aku buat..
and aku nak kau fikirr....setimpal kee ape yg aku buat dgn ape yg kau bayar kat aku skng??
Kau puas remy??
Kau cerita mcm2 remy kat dowg..ape masalah kau??
ape salah aku smp kau nak buat mcm tuuu??
sampai sowg punn x percaya kat aku lagiiii...dulu korang buat keluarga aku sendiri hilang
kepercayaan kat akuu...Tapi skng ape?? Kau nak buat badut and abg2 yg lain pulakk hilang kepercayaan
kat akuu?? Why remy??
Kau tak kesian kat aku ke remy??
Kau nampak kann mcm mane aku susah slama hampirsetahun lebih nii???
kau nampak mcm mane life aku kat ipoh niii..hanya sebb family x caya kat aku???
kau sendiri pernh dtg ngan ira duduk ipoh ni hampir seminggu sbb nak tgk kehidupan aku kannn???
Kau dh tahu mcm mane aku hidup kat ipoh nii kannn???
Jadi kenapa kau nak bg org org org lain pun benci akuu...
Ape salah aku pada kau remy..
kau engat sepupu esya??
aku pernahh sakit hatiii sgt2 ngan die,kau ingt mcm mane kau maki hamun sepupu esya tuu dulu??
kau ingt takkk?? skng aku nak bg tau kauuu..Perangaii kau same jerr ngan sepupu esya uhhhh..
sumpah remy..aku kecewa ngan akuu...
Aku harap kauuu..aku xthu plakk kau rupanye dalang semua niii...
thankz remy..trima kasih byk...

ellysya..
qid tahu skng nii terlalu ramaii member2 yg ckp blkng qid..yg mengutuk belakang qid...
guys..aku nak ckp..klo satu hari nnti aku terdiam mcm dulu..jgn tnye kenapa....
aku penat tauuu....
penat dengan semua niii...
aku nak life jugak...
aku nk jd mcm budak2 kolej yg lainn..hidup happy jerr aku tgk dowg...
sampai satu tahap tuu esya,qid rase mcm nak lari ke satu tmpt yg xde sape blh jmpe qid lagiii..
qid nak bina hidup baruu..yg xde satu pun hal...
qid tahu qid pun x sempurna...tp kamo blh tahan kerr esya...org mengata pasal kamu..
sampai die x bg kamu nak jelas kan ape2...
dah tuuu dgr cerita dari satu belah pihak jerrr...
belahh qid nii???
mcm mane nak thu qid salah or btl klo dowg sendiri x pernh bg qid mase untuk jelaskan apa apa...
hmmm?
kecewa yg teramat sgt...yes! itu yg qid rase..
kecewa sebab org yg qid harap tikam belakang qid,kecewa sbb kawan2 kat sekeliling mengata/mengutukk
blkang qid,kecewa sebb dowg menilai qid tnpa dgr drii kedua dua belah pihakkk..And YES! qid kecewa sbb dowg x bg qid apa apa peluang untuk qid jelaskan semuanyaaaa!
Thankz kawan,thankz sepupu,thankz abg,thankz family..
thankz buat aku mcm niii...
aku bukan sape2 kann??
Aku xde makna pada sape2 kannn..
aku kowg buang mcm tuhhh sahaja!
trimasssss!

dulu hampir 3 bulan x balik rumah sbb gaduh ngan abg..
and skng..mungkin klo aku balikk xde sape perdulikan aku lgi kann??
trima kasih semua...Again aku ckp..hati aku kecewa...

*ellysya..
doakan hari esok lebih bermakna buat qid,doakan hari esok lebih bertenaga buat qid..
bertenaga untuk terus mengukir senyuman walupn kat dlm nii sakittt mcm nak matii..
doakan yg terbaik buat qid esya.
Abg wan..
adik nangis mlm nii smbil pegang gambar abg..
adik nk abg...adik nak luahkan semuanye abg...
abg...xde sape pedulikan adik skng abg..
xde sape nak dgr ape adik nak ckp,abg...
datang lah sini abg...datang teman adikkk..
datang dengar ape adik nak ckp...
plz abg...tolong adikkk..adik ade abg sowg je skng....

Allahuakbarr..

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…