Skip to main content

Love you dad!

assalammualaikum ellysya balqis bt amir fitri :)
huuuu lme x sebut name penuh kamu tu kann :)
kalo tk dulu tiap kali qid edit blog mesti qid akan letk nme walid skalii :)
hehehe..
qid ingt mlm nii nak tukr skins blog..alang2 dh free knn..
alang2 xde buat ape niii,qid ingt nk tukr skins blog nihhh!
tp tkde idea lahh wokk!
maaf...nnti qid tukr blog ni punye bg k! :)

hmm qid ke sini nak bg tau sesuatuuu...
pasal ayah...
tk thu kenapa ngan ayah...
tk thu ape yg ayah cube rahsia kann...
yess! qid anak kann,qid tk thu pape...
tp blerr tgk die termenung tuu qid dpt rase sakit nyee hati die menanggung semua masalah..
hmm anak kann...
entah lahh esya...
hari tuu paksu dtg umahh..
mase tu kt rumh hnye ade qid,ngan ibuu..
mase paksu dtg tuu qid yg pi bukak pintuu...bler ibu dh turunn..pkcu suruh qid naik..
sbb kate die die ade benda nak ckp ngan mama...
qid tnye lahh knp??
die kate tkde pape...saje nak burk ngan mama..
okey finee! qid jwb lah ape pkcu ckpp..
qid ckp klo xde pape kenapa mcm nak rerahsia ngan qid...
qid tinggi suare time uhh..blerr tgk qid mcm dh bengangg pkcu mcm xbg respond pape..
mlz nak lyn kott! kihkihkihkih...
qid lepak je lahh kt bwh time uh ngan die..
die tunggu ayah blik kije mase tuuu..mase ayah dh blik kije...
lepas beberapa minit ayah duduk,ayah suh qid pi beli brng kat luar...
qid pun pi lahhh..mse tuu tk syak pape...
qid pi...
balik2 jee tgk pakcu dh tkde...
ibu kat bilikk..
ayah tgh duduk dkt2 meja makan...hmm qid tk thu kenapa mase tuhhh..
semua dia,and buat hal sendirii..
qid punn buat tak thu lahhh...
bler dh malam tuu qid nampak ayah menung kat luarr..lame die dduk kat luar tk thu lah ape yg die pikir..
hati qid terdekit sesuatuuu...tp...enth lahhh...
okeyy qid ingt esok uhh xde pape dahhh..skali pgi lps subuh qid turun bwh nak ambik psp..
skali qid tgk ayah tgh duduk dlm gelap kat meja kt ruang tamu...
sumph mase tuu qid pelikk sgtt...
lme qid perhatikann qid...hmmm ayahh kenapa nii?
ape yg ayah pikr kann?
ape yg ayah risaukannn?
ape yg adik perasan ayah mule jd mcm nii lps ayah jmpe pakcu..
knp ayah??ade pape tk kena ke??
and stu lagii ayahh..tdi kenapa ayah panic semalam jee blerr hidung berdarah??
kenapa ayah klut??
ni bukan pertme kali kan ayah hidung adk berdrh??
tp hari nii bru adik tgk ayah menggelabah,ayah risau sgt2...
ade ape ape ke ayah yg adik x thu??
bg tau adik ayah klo ade pape yg tak kena...
adik risau ayahh...
adik risau tgk ayah mcm tuuu..ayah menung jeee...
jgn lah mcm tuu ayah..if betl ade pape..ayah jgn risau k!
adik kuat...adik thu adik kuatt..
pkcu kan ade...pakcu always tlg adik ayah...
ayah doakan adik je dh cukup dh ayah :')
maaflah ayahh..dri dulu smp skng adik buat ayah runsing,adik buat ayah pening,adik buat ayah x tidur malam..adik menyusahkan ayahh,adik buat ayah tak tenang...maaf ayah..
again..satu yg qid mintakkk...doakan adik k ayahh..doakan adik jee..ape pon jadii...
bukan kite yg mintak kann??
adik kuat hari nii sbb ayah juga,,so ayah kena kuat untk adik k!
love you dad :')

hmm k esya! itu je nak story.. :)
insya Allah keputusan keluar minggu dpn...
doakan qid ye esya..doakan agar tkde yg kena repeat...doakan keputusan tu qid
dpt buat risau ayah tuu hilang..satu jee qid klo  blh taknk kecewa kan mereka berdua.. :)
insya Allah...
Salam..

Popular posts from this blog

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.