Skip to main content

Love you dad!

assalammualaikum ellysya balqis bt amir fitri :)
huuuu lme x sebut name penuh kamu tu kann :)
kalo tk dulu tiap kali qid edit blog mesti qid akan letk nme walid skalii :)
hehehe..
qid ingt mlm nii nak tukr skins blog..alang2 dh free knn..
alang2 xde buat ape niii,qid ingt nk tukr skins blog nihhh!
tp tkde idea lahh wokk!
maaf...nnti qid tukr blog ni punye bg k! :)

hmm qid ke sini nak bg tau sesuatuuu...
pasal ayah...
tk thu kenapa ngan ayah...
tk thu ape yg ayah cube rahsia kann...
yess! qid anak kann,qid tk thu pape...
tp blerr tgk die termenung tuu qid dpt rase sakit nyee hati die menanggung semua masalah..
hmm anak kann...
entah lahh esya...
hari tuu paksu dtg umahh..
mase tu kt rumh hnye ade qid,ngan ibuu..
mase paksu dtg tuu qid yg pi bukak pintuu...bler ibu dh turunn..pkcu suruh qid naik..
sbb kate die die ade benda nak ckp ngan mama...
qid tnye lahh knp??
die kate tkde pape...saje nak burk ngan mama..
okey finee! qid jwb lah ape pkcu ckpp..
qid ckp klo xde pape kenapa mcm nak rerahsia ngan qid...
qid tinggi suare time uhh..blerr tgk qid mcm dh bengangg pkcu mcm xbg respond pape..
mlz nak lyn kott! kihkihkihkih...
qid lepak je lahh kt bwh time uh ngan die..
die tunggu ayah blik kije mase tuuu..mase ayah dh blik kije...
lepas beberapa minit ayah duduk,ayah suh qid pi beli brng kat luar...
qid pun pi lahhh..mse tuu tk syak pape...
qid pi...
balik2 jee tgk pakcu dh tkde...
ibu kat bilikk..
ayah tgh duduk dkt2 meja makan...hmm qid tk thu kenapa mase tuhhh..
semua dia,and buat hal sendirii..
qid punn buat tak thu lahhh...
bler dh malam tuu qid nampak ayah menung kat luarr..lame die dduk kat luar tk thu lah ape yg die pikir..
hati qid terdekit sesuatuuu...tp...enth lahhh...
okeyy qid ingt esok uhh xde pape dahhh..skali pgi lps subuh qid turun bwh nak ambik psp..
skali qid tgk ayah tgh duduk dlm gelap kat meja kt ruang tamu...
sumph mase tuu qid pelikk sgtt...
lme qid perhatikann qid...hmmm ayahh kenapa nii?
ape yg ayah pikr kann?
ape yg ayah risaukannn?
ape yg adik perasan ayah mule jd mcm nii lps ayah jmpe pakcu..
knp ayah??ade pape tk kena ke??
and stu lagii ayahh..tdi kenapa ayah panic semalam jee blerr hidung berdarah??
kenapa ayah klut??
ni bukan pertme kali kan ayah hidung adk berdrh??
tp hari nii bru adik tgk ayah menggelabah,ayah risau sgt2...
ade ape ape ke ayah yg adik x thu??
bg tau adik ayah klo ade pape yg tak kena...
adik risau ayahh...
adik risau tgk ayah mcm tuuu..ayah menung jeee...
jgn lah mcm tuu ayah..if betl ade pape..ayah jgn risau k!
adik kuat...adik thu adik kuatt..
pkcu kan ade...pakcu always tlg adik ayah...
ayah doakan adik je dh cukup dh ayah :')
maaflah ayahh..dri dulu smp skng adik buat ayah runsing,adik buat ayah pening,adik buat ayah x tidur malam..adik menyusahkan ayahh,adik buat ayah tak tenang...maaf ayah..
again..satu yg qid mintakkk...doakan adik k ayahh..doakan adik jee..ape pon jadii...
bukan kite yg mintak kann??
adik kuat hari nii sbb ayah juga,,so ayah kena kuat untk adik k!
love you dad :')

hmm k esya! itu je nak story.. :)
insya Allah keputusan keluar minggu dpn...
doakan qid ye esya..doakan agar tkde yg kena repeat...doakan keputusan tu qid
dpt buat risau ayah tuu hilang..satu jee qid klo  blh taknk kecewa kan mereka berdua.. :)
insya Allah...
Salam..

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…