Skip to main content

Aku kembali

Assalammualaikum ellysya!
huu Ya Allah lame nye qid tak menulis kat sini..
lame nye qid tak luahkan segala benda kat sinii..
walaupun ade mcm2 qid rase.walaupun ade mcm2 qid tanggung..
semuanyee qid simpan sendiri..
dak sempat langsung esya untuk qid story semua nyee kat siniii..
tak sempat...
dekat dua bulan klo tak silap qid tak update pape..last qid update pun
pasal arwah abg wan..itu sahaja!
sepanjang bulan oktober,bulan november tuu mmg bulan yg mencabar qid..
mcm2 qid tanggung macm2 qid rase...
Alhamdulillah semua nyee masih mampu qid handle!
esya..satu jee qid nak esya buat..
iaitu doakan qid and add untuk pertengahan bulan 12 niii..
doakan kami esya...
qid rase tak  perlu kot qid ckp kenapa dengan qid...
kann??
qid rase kmu sndiri dh thu ape yg qid tanggung kann??
qid rase kmo pn thu mcm mane qid tanggung sakit tu kannn??
hampir 3 tahun esya..hampir tige tahun qid tak sakit tangan,pinggang and kaki....
yes!! b4 nii qid mmg ade sakit kaki ni semua kannn...
smp qid x blh jalan pun ade....
tapi kali niii tak thu mcm mane bende nii blh bertambah2 terukkkk...
ade satu hari tu esya qid sampai tak boleh nak memegang ape jee barang...
qid tak boleh menulis qid x blh bergerakkk!
hanya sebab semua sendi2 qid kejanggg...
tangan qid..tangan kanan qid....
time exam blh tetibe kejang mase tgh menulis....
hanya Dia jee thu ape qid rase mse tuuu....
hanya Dia je thu mcm mane qid lawan semua tuu...
nak ckp qid tak risau??
tipu lahhh....ofcoz lahh qid risau..
cume sepanjng exam tuuu qid cumex mau pikir sgt...
klo qid pikir nnti exam tah ke mane qid entah kemane...
mase blik seremban hari tu time exam qid ade pi xray kat pakcu...
and pakcu sndiri dh sah kann yg sakit lame tu dtg balikkk...
qid tak cite ape die...cukup lah sekadar sape yg thu tuuu..Tahu!
blerr qid dgr jee pakcu ckp tuuu..qid trus pandang muke mak ayah...
qid tenung riak wajah diorang...
qid nak nangis...tp....qid x mampu nak nangis dpn die...
sbb ape??
sbb qid thu lagi qid nangis...lagi menderita mak tuuu...sbb die msti akan lagi risauu...
actually qid pun risau pasal mak!
die pun bukan selalu sihatkann..name pun dialisys...
tapi qid syg makkk..sbb mak x pernh sesaat punn tinggalkan qid mase qid sakit..
mak sepenuh mase ngan qid mase qid sakit...
mak panggil org untuk urut btgn qid..kaki qid semua...
qid kenkadang mcm serbesalah ngan mak ayah....
sebab dri kecikkkk lagii dowg dok pikir pasal kesihatan qid...
ingt kan dh okeyyy..skali niii...dpt balikkk..
Ya Allah...
kesian mak ayah aku.....
ayah...
adik thu ayah semampu mungkin nak suruh pakcu buat yg terbaikk...
yes ayah...i know...but don wory lahhh...pakcu dh jage qid dri kecik kann???
insya Allah kali ni die mampu buat yg terbaik gakkk....
klo dulu die mampu buat qid hilang rase sakit niii..
kenapa x sekarang??
kannn??
doa yang baik2 jee qid mintak dri mak ngan ayahhhh....

Esya....
skng nii qid tgh cuti sem..sebulan...
exam hari tuuu mcm2 benda jadi esya...
hal ngan member,hal ngan abg,dengan asma attack lagiii..
erghhhhh sabar je lahhh...
entah lahhh..entah mcm mane satu malam tuu qid blh semput plakkk...
hahaha yg kelakar tuu qid kena same dgn thaqif kena....
pagi tu lahh..bukak2 fb tgk thaqif pun semput malam tuuu...
hahaah "adik beradik" bak kate walid lahh..hahahah
qid rase mlm tuu qid semput sbb qid ambik shisha kaw2 lahhh....byg kann qid layan sowg kott
mase tuuu...uzair lahhh..! janji nak dtg..skali xdo....
shisha plus ngan coke ais mane takkk semput hoiii!
mmg menempahh mau jee aku niii :)
nasib hospital dkt dgn bilik qid uhhh....
hehehehehheeh
qid bukan  ape...mase tuu mmg stresssss giler2...
dgn abg lagiii...
dgn memberr lagiii...
entah pahal mmber sowg niii mcm nak ngelat2 ngan qid plakkk..
paling qid terkejuttt mase first day exam tuu lahhh...
qid dtg lambat sikitt....
die ade kat cafe mase qid sampai...
qid pun tros ke lobby lahh sbb nak selak2 note jap...
skali tgh selak2 note,dh tuu pas qid dpt thu nombor meja
die ckp "aku naik dulu erk"
qid pun mcm pelik lahhh...
die nak naikk???
bukan selalu die mmg naik ngan aku ke???
qid pun ckp lahh "sabar laaa...naik skali lahh"
mase tuuu sumpah mmg qid pelik...awat die ni nak naik dulu kannnn...
dh naik tuuu...jawab2 exam sume qid kuar lambat...
selalunye klo kuar lambat die akan tunggu qid...
skali kali ni die tak tunggu...
memule qid tertnye gakkk...
mane die nii?? awat x tunggu aku??
slalu lewat mane punnn qid kuarr ade jee die nunggu..
bengang gakkk mase tuhhh...
tapi pikir2 balik...bru tringat yg die dtg naik keta ngan sowg mmber lain..
okey fine! faham nape hg x tunggu...
tapi tu lahhh aku mule terase pelikk blerr ko tertibe nak naik hall dlu tuu..hmmmm
esya nak thu takkk...
qid ade jee tanye die lepas beberape hari qid rase die ngelat ngan qid...
ape yg qid jwb is, die pun x thu kenpa..mungkin sbb serba salah sbb die x tlg qid sgt
time esseimen...
pasal esseimen,pasal projek awatnyee hang nk panjang lebaqqq sgt nokkk!
hmmm...pape punn lantaq pi lahhh...
dh lepaihh dh semua tuhhh....
pasal abg!
erghhh ape die???
mcm biase lah abg abg abg abg abg aku tuhhh mengamukkk blerr thu aku buat sesuatu benda
x senonoh kat ipoh tuuu...hahahahahah...ayat mcm menyeramkan kannn..hahahah
tak de ape ahhh..dowg tuuu godik godik jee ngan den.....
tapi pape pun semua tuu dh berlalu...
qid kat sini untuk luah kannn semuaaaa sekali ape yg qid rase :)

Haaaaa nak thu tak...
abg syuk ade belikan qid tiket pi sarawak 6hb 12...
hahahah tapi shitttt!!!! mungkin x dpt ikottt! erghhhh fuck seyhhhh!
qid lahhh niii..
skang ni kije smp minggu dpn...
minggu dpn plakkk macm biase....date ngan pakcu jap!
pas uhh bru cutiiiiii! horeyyyy!!!
hahahahahaah

hmmmm qid daftar balik insya Allah 9hb januari 2014...
Insya Allah...
ehhh! jap! tak sangke kan dh habis sem 3....heheheh
sem nii lah yg buat an qid bergaduh gaduh ngan abg! ayah! ibu...!
hahahhah
ye ye sampai nak benti kolej bagaiii dulu..haduhhhhh...
tgk sknggg!! tinggal tunggu result jee....
hahhh! sebut pasal result!
qid malaz nak target pape...
yang pasti qid yakin dan pastiii sgt qid takkan dpt pinter mcm sem2 lepass...!
sbb??
hahahah sebab akpk wokkk!
wa x rase wa blh dpt b or a...
takk akann kottt...
hmmm tapi satu wa harap result wa nnti xde yg kena repeat!
insya Allah...

Hmmm klo jadi 4 & 5 haribulan januari nantiii qid ngan geng2 yg se mentee ngan qid
nak pi buat bbq ngan sir...
benda semua dh plann....
chalet dh book...
atur cara dh ade...skng tiggal nak tunggu payment dri dowg and qid akan start handle bab2
aktiviti and hadiah!...
dh tuuu nak tinggal tunggu tarikh jee haa....
harap semua yg di rancang berjalan lancarrr!
insya Allah...
qid bukan ape...satu jee qid tkut,
takut benda ni tak menjadi sbb...
kate org...klo kite terlalu merancng sesuatu benda uhhh...benda uhhh x tentu sgt bebetul akan terjadii..
kenkdng ade jee benda yg menghalang!!
hmmm...
pape pun doa doa je lah semua berjalan ngan lancar okeyy!
Aminnn....

huhh! okey lahh dear...ti qid update lagi kat sini erkkk!
ade kije sikettt..
insya Allah free nnti qid update lagiii..
klo xsempat nak update nnti..satu qid nak ckp is.. "Happy New Year"
hahahhaa awal takkk awal takkk??? kahkahkah... :P
K lah salam :)

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…