Skip to main content

Salam Ramadhan!

Assalammualaikumm
Hey esyaa..Salam Ramadhann!
Sory lah late ucap kan ramadhan kat kmo!
Hmm
Hari ni second day ramadhan..
Hari kedua ramadhan kat Ipoh untk thun niii..
Ya Allah berat rase nye...Dgn rindu kat alang..dgn ingt kat iwan..
mcm2 lahhh..
Entah lahh...
Lately selalu qid teringt kat arwah Alang...
Entahh lahh! Rindu sgt mungkinnn...
Puasa niii mybe qid balikk seremban time dh nak raye kottt..Mungkin lahh..
sebab now bz nak pi arauu and jb..mmg tak sempat derrr nak balik or singgh serembannn...
Lagi punn tinggal brp minggu jee! Hujung minggu ni dh pi Arau...
Hujung minggu dpn Mybe ke Joho...
Then minggu time 27hb uhh..time uhh bru qid ade kat ipohh..rsenye time uhh lahh mento mentee sir paris
wat majlis berbuke uh!
Lepas pade minggu uhh dah 2hb..2 hari bulan qid dh balik seremban sebb dh start cuti time uhh!
cuti x lame..cume 10 hari je klo x silap..raye ke 4 dh start balik ipoh balik dahhh...

Skng ni qid ngan group tgh pening pikir pasal proposal DAV..
enth kenapa nasib kami mcm nii..
smp sume idea yg di keluarkann semua ditolakk!
Enth lahh..mungkin ade hikmahh..mungkin kami akan dpt yg lebih baikk kott dri idea2 sblm niii..
Pape punnn qid malaz dh nak pikir sgt!
bukan sebb dh give up or lepas tgnn..Qid ade jee cri idea...Tapi..xde lah setiptop b4 nii..
sebb sume usul yg okeyy sume di tolakk..
so skng baikk pikir alar kadar jee..Kann?
Pape pun esok last kami present..
hope di trima lahhh..
Mohon DIA permudahkan segalanye! Aminnn..

K lah esya.! Nak out..Nite :)

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…