Skip to main content

Terasa takut kali ni

Assalammualaikum esya..
qid bru jee dpt col dri pkcu qid...
time qid tgh exctd kemas2 brng utk gi kolej esokk tetibe die coll!!
mmg potong line btl pk cu tuhhh....
x ske nyee bilerr die dh telepon...
x ske nyee bler nak dgr ape yg die nk ckp!
b4 angkat phone qid dh ckp at hati qid
"ape ape pun kau kena buat juga..kalau tak nk kau nak mati ke??pahala kauu tak cukup lagii"
itu die qid ckp....
mcm yg dh qid agakk..mmg pak cu suruh buat bnde tuhh!
nak tak nak kena buat juga...Nak tunggu cuti sem mmg x sempat pkcu ckp..
sbb die pown ade byk hal...so die nak selesaikan anak buah die nihh dulu..
qid x blh nk ckp ape lahh kat die klo die dh ckp mcm uhh..
die yg nak buat qid kannn...
so kena lah dgr ckp die...
qid just ckp kat die tarikh start final exam jee...tuhh pown utk pengetahuan die lerr...
glerr hilang mood qid nak siap2 an brng utk esok...
hilangg semua esya!!
pakcu punye col uhh mmg buat ann qid rase mcm2 rase...
mmg buat ann qid pikir mcm2 benda..
mcm mne kolej? mcm mane nak exam??
nak buat kat ipoh ke kL ke seremban??
mcm2 esya qid pikir..
qid ingt yg dulu tuh yg last...last qid masuk bilik yg penuh ngan waye tuhhh..
tapii...qid akan masuk balikk...seriuss rse nak nangis tdi pun ade juga...
entah lahh esya...hati qid nih sayu glerr blerr pkcu bg thu pasal nihhh...
otak nihh!! mcm2 benda qid pikir...
qid risau esya..qid risauu..qid tkut..semua ade..
even qid dh byk kali lalui benda yg sme...tapi...
qid tk thu knp kli nigg qid rse takut sgt!!
esyaa plz doakan yg terbaik utk qid..

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…