Skip to main content

Tak disenarai sbgai pelajar kolej??

Assalammualaikum esya!
qid sekarang nihh ade kat seremban...Ptg tadi smpai umah...
Esok dah raye Haji dahh....
tuh yg qid balikk nihh even kejap jee...
minggu dpn dah final examm.....
takut gementr semua ade...
hanya Allah jee thu ape qid rase....
Ape ape pown qid harap qid dpt buat yang terbaik nnti!
~Semalam..
semalam baru qid terasa bertapa sibuk nye hidup sebgai mahasiswi!!
cehhhh!!! wahahahah...
semalam memang serius sebok glerrr...
dengan SIE yang tak siap2...
dengan Slip peksa yang tak dpt2...
dengan assignment fop x anta2..dengan pre-subjek x print2 lagiii..
huhhh!! mcm2...
pasal assignment fop uhh mmg salah qid ngan ain pownnn..
hehehe gateii tak nak print awal2 and anta awal2...
benda dh lme siap...
tinggal nk print jee..
skali kmi due plan nak anta assignment tuhh last sekaliiii...
sbb?? sebb kami asyik anta awal jeee..huahuahua...
skali padah nye smlm nak print tapi print kat libry wat hal!!
so terpaksa lahh qid gi balik kat umah and print kat umahhh...
lepas uhh gi selesai kann pasal slip pereksa uhh plakk...
hadoiii pasal slip pereksa uhh agak kelakar....
owg pejabat  tuh smp dh ingt name and no.id qid dahhhh...
sbb dri minggu lepas asyik qid jee yg gi pejabat tnye itu ini...
mule2 hri tuhh pasal id qid x leh masok mase nak undi MPP...
skali ni nak undi Lectre pownn mcm uhh jugakkk..mcm2 hal...
smp bertekak lah qid ngan kerani akaun kat kolj uhhh!!!
tak pasal2 die kena plakk ngan qid...hadoiiii!!!/...
tapi pape pown slip dh dpt dah pownnn!!
tinggal yg pre subjk uhh!!!
qid ade suruh sir buat ann untuk qid....
tapi x thu lah die dh buat ke belummm..heheehhe...
klo xde lantak lahhh...jnji slip pereksa nak masuk exam uhh dh ade...
itu yg paling penting...

haaa! now nak cerita pasal Hari Raya Korban!
cakap pasal korban..a.k.a Pengorbanan...
ape pengorbanan qid thun nihh???
hermm~~ jap japp..
pade qid..pengorbanan yg qid buat sepanjang thun nihh ade lahh pergi stdy kat perak nihh semata2
untuk merealisasikan impian die!
hermm itu lahh yg qid rse..klo kow rye tu bkn dikategerikan sbgai pengorbanan xpe lahh~ :)

#Okey lah esya..esok qid masuk balik k! Bye!

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…