Skip to main content

Story hujung minggu :)

Assalammualaikum esya.
hermm sory sebab qid dh lame tak on9..
qid ade mcm2 benda story.
okey first pasal belajar lahh erkkk!!
qid brape week jee lagi dh nak final..
esokk quiz fop plakk uhhh...hermm x thu lah ape yg merepekk qid buat
esok..hihihihi haa nak thu takk..hari isnin hri tuhh madam nurul suruh hafal apa2 jee
sinopsis dlm bi..sbb hari khamis die kate nak tgk sowg2 bace kat depan..
budak yg dpt A atau B speaking test yg memain uhh bace satu jee...
yg mane dpt C and kebawah die suruh buat 2 sinopsis...
Alhamdulillah qid dpt B time tuhh..so satu jee lahh qid buat...
haha qid buat ke??memang tak lah~~
wani yg tolong. hari rau malam khamis tuhh baru terkangkang2 cari..
hihihi nasib wani ade..die send kat fb sinopsis yg die dah buat..
thu title ape?? "Repunzalll!!!" hihii tp syok gak cite tuhh..hehehh
esok tuhh qid dah dpt hafal dah..sakali tup tup madam x dtg..mmg skit hti lahh..
wat pnat jee aku tido lmbt mlm uhh nak menghafal..chetttt!!!
tapi x pe lahh..esok ade speaking test uhh aku relax sikit lahh..x de menggelabah mcm hari tuhhh dok menghafal :)
pape pown harap2 aku dpt buat yg terbaikk...
and thankz to wani yg tlg aku!
Haa stu lagii nak cite pasal netball hari tu..waahahaha..
ade lahh buat snaman yg uju otot kaki uhh!!
hihihi dengan tak disangka2 qid dgn si kecik ILYSM uhh...
qid angkat die okey auu..sampaii jurulath uhh suruh die angkat qid..hahaha
mmg penyekk lahh bdk uhh qid naikk atas badan die ann...hahah mmg qid ingt benda uhh smp hri ni..
kelakar seyhh..cerr klo qid naik atas badan die..mauu makin pendek budak uhh ann..
ahahahahah :)
pape pown makin hari qid rse makin best join netball tuhh...
even awal2 tuhh qid mcm malaz2 nak gii..tp lately qid mcm exctd plakk..wahahaha...ye lahh bdk qid dh
makin gomokk thu tkk..hihihihihiih :)

okey now story nombor dua.. :)
pasal my bestfriend addrien adam..
mungkin esya pernah bace name tuhh kat blog nih kann?
die antre kawan yg paling rapat ngan qid..
but since qid duduk ipoh dh jarang contc die..
but if qid balik seremban mesti akan lepak ngan die smp pagi!
ade skali tuhh qid tnye die.. "knp kau x contc aku?"
die kate tk nk ganggu qid..
qid last balik seremban mase rye hari tuu..b4 blikk qid pesan kat die
"add ape2 jadi kau bgi tauu aku..x kire tgh malam or what..ape je jadi antre kau ngan aida..info aku."
sekli habok pun xde..
qid x thu ape mslh die... mungkin mlz nak ganggu qid..or mungkin die tunggu qid balik and story dedpn ngan qid kott...
agaknye lahhh~
pape pown add..aku harap kau akan bhagia ngan sape jee yg jadi awex kauuu...
aku doakan kau  bhgia okeyy~ even kauu x nak bg tau aku spe awex kauuu...
cari lah kebahagiaan dri kauu sebaikk yg okeyy! ape2 hall..aku sntiase ade utk kauu. :)

okey story nombor 3.
qid nak story mase my brotherhood dtg sni malam sabtu hri tuhh..
hihihhi qid x sangka pown yg die nak dtg sni...
mase tuhh tgh lepak2 jee dlm bilikkk..tibe tibe die bbm ckp "abg otw gi ipoh.get ready jgn kuar mane2"
qid pun terkejut lahh bce msg uhh..
dengn  exctd nyee qid tross col die and tnye btll ke??
die kate "btl lahh..jgn kuar mane2"
qid pun ape lagi bersork lahh sensowg kat umah nihhh..hihhihii.
die smp agak mlm gak lahh sbb ade roadblok kat mane tahhh..
sampai2 jee die ckp "aku lapa nihh dikkk tunjuk aku kedai makan--' "
qid ajak gi dataran jee time uhh...hihihii lantakk lahh org nk ckp ape kann... :)
b4 turun makan uhh qid dh warning..hahah warning seyhhh!
qid ckp kat die "kau jgn nak lelebih erkk..aku x ske tauuu"
hahah qid ckp uhh..gelak besar die...
mule2 tuhh okey jee nak makan sume uhhh
sampaii dh nak balikk..mampos kauu!! mmg kena lahh..
tros qid mintak kunci keta kat die..hishh! tuhh malaz nak kuar ngan die uhh..
malam tuhh sangat2 best esya,indah gilerr rse mlm uhh...
dpt hangout berdua jee ngan mybro tuhh..
merayauu merepek semua nye berdua...
kami pergi gerbang malam kat ipoh..gi snap pictre org2 kat pdng polo..
gi teluk intann..huhhh! serius x sangka abg qid blh pecut trus ke tluk intan..
huahuahua..thu lahh keta baru broo!
haiyooo..gerbang malam teluk intan lgi syok dri ipoh punye!!
huhuhu serius... x tipu..abg beli tshirt kat sowg minh ni auu..
die tnye abg "xkn beli psr mlm jee" qid gi dkt org uhh ckp "kau nk jual ke tk...tknak ckp x"
qid tros trik abg!
nak usha2 abg aku plakk! tampa muke die tuhh kangg....
sukati lahh abg aku nak beli kat mane..senget punye pompuannn...
last2 kat teluk intan tuhh kami beli nuget,air,beger,sosej,ayam oreng!!
huahuahua,..jalan jejauhh beli tuhh ja... :)
tak pee...org dh nak bwk jenjalan kannn...
serius qid hapy sgt and tak sangka abg sanggup drive memalam utk lepak ngan qid..hhihih
mcm2 benda abg story mlm tuhh..mcmcm2 benda gakk qid share kat die...
hapy sgt kau dtg sni abg!
mmg aku rindu nk lepak ngan kau pown skng nihh!
hermm~ kau pown rindu kat aku kann~ that's y kau snggup drve memalam nk jmpe aku..kannnnn?
whahahaah perasan jap aku!
huuhuhuhuu.

okey next,
nk story pasal cuti raye haji..qid tk thu rye haji nihh bler qid balikkk...
rse nye mcm cuti seminggu..tp x comfm lerr jdi or tkk..
qid sndri x thu rye hji cuti bpe harii..
haiiyoo!!! qid pun x thu nk blik or x...
klo x blik kang!
haaa mampos nk rye sensowg kat sni....mmg menangis lahh aku...
heheehe.. x sanggup weii.. :)
hihihihiihihi

*okey lah esya..tuh jee dlu story qid kott...
nnti free qid tulis lagi okey!
doakan qid dpt stdy ngan tenang kat sni okeyy :)
bye~




Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…