Skip to main content

miss u blog..tp hilang kata bler nak update :)

assalammualaikum esya.. qid mintk maaf sgt sgt sbb tak dpt nak updt blog...
qid bz ngan mcm mcm hal.
qid ade banyak benda nak story at kamu..mcm mcm esya.tp bler dh
ade at ruang menaip ni rse mcm semua yg qid nak story tuu hilaang..pergi tah memane...
mungkin qid rse mcm dh story jee biler qid tgk ruang nii..huhuhu
esya fhm tak maksud qid?
esya...qid dah hampir dua minggu lebih dah belajar die perak tuhhh..
qid beljr pasal ape??mcm mcm..tp qid rse subjek yg bakal menjadi kegemaran qid ada lah
IMT.kelaz puan Sall...puan sall tu mude lagi..rsenye die bru jee kot  kwin hahahah..die seorg yg sporting juga...slh stu sbb qid suke kelaz die sbb at kelaz die tuu lah qid akan belajar pasal Animasi,video,audio,gambar dan grafik..haaa perhh best kann??
mulaii hari ni..insya Allah qid akan start mynew life..even qid ade kat sni dh dkt sebulann...
tp kehidupan qid masih mcm dulu...
dan skrng atas nasihat sha! qid nekad nak mulakan yg baru..
nk bukak buku bru..nak cri member bru..nak cri sesuatu yg semuanya bru..huhuhu...
~esya minggu lepas qid pergi perlis sensowg..
qid sebenarnye x rncng pun nak pergi sne..time dh abis kelaz tuhh..nak balik lahh..skali ade member ni ckp die blik sg petani rm16 inggit... skali qid teringin plakk nk pergi sne...
qid tnye klo gi changlun mcm mne?? die kteharge x mhl sgt!..so dgn tk disengajakannn qid pun pergi perlis naik bus..blik dri kampus tuhh terus kemas kemas brng and pergi gopeng cri tiket...
skali nasib ade tiket pukul 3 petang!
pergi tu semua okey..smp pown tpt pd mse nyee...cume blik tuhh jee agak stress skit..mne x nye!
bus punye lah lmbt..dh lah dtg lambat..bwk slow plak uhhh..ermm dh tuu dh masuk penang bantainye jam!!!
ayoyo..mmg gelisah abis lah time tuuu..sbnrnye qid nak kejar teksi time uhh!!
sepanjang 3 hari dua malam kat sne sgt sgt memberi ketenangan pade qid...
dengan suasne kat sne semua nyee membuatkan qid tenang!!
okey lah esya..qid upload picture okey! xthu nk taip ape..sbb byk sgt bnde yg nak di ceritakannn..
tp....biar ah duluu :)

qid pergi kat pokok hujung tuhhh..
sangat jauh pokok tu dri jalan..tp...qid gi jugakk :)

hampir hampir smpai kat pokok tuhh :)


dan saya dgn muke sengal hahah :)

nii snap time otw nk blikk umahh tuhh :)
pic nii qid nye anak buah yg tolong snap kann..huhuhuhu :)
halal lah klo x lawa..pape pown thankz lah kat die...klo x de die..mungkin x de pown gmbr
qid at dlm cmre tuhhh..huhuhuhu thankz ye intan and awin :)

hahah ni dia budak yg payah nak senyum at cmre..huhh! ade emas ke dikk dlm mulut tuhh...
hahaahah

haa ni budak2 wataniah UITM Arauu..dowg nii anak didik abg ipar aku...
yg berdiri at atas trakkk tuu tuan dowg semua :) Tuan Saiful klo aku x silap..herrmm!!
pertempuran dowg semua superrbbbb!!! :) hihihihi 

haaa tuh jelah qid upload..mlz lerr.hahah :) 
*k lah esya nnti qid masuk lgi okey.bye!









Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…