Skip to main content

stoty lgi :)


huhu encem kan qid mase nihh..haha
Assalammualaikum!
Hey esya.
Qid ade stu cerita yg agak klkr lah..huhu!
Pagi tadi dlm pukul 11 lebih qid keluar gi beli kertas A4 at ampangan!
Mase at trficlight tuhh.qid benti lerr sbb lampu merah..
tunggu punye tunggu skali ade kereta bnti at sebelah qid,die bukak tingkap and jerit
“azura!” biler qid pandang..haa! Ambik kau.Mr.Roy woiiii!!!
qid angkat kening kat die,dah tuu die ckp “kat depan sane benti jap,sy nk jumpe”
hahah! Okeyy qid pun tunggu lerr lampu hijau!
Biler die dh kuar keta tuhh qid tgk muke die! Haaa...muke mcm mrh..tp entah lerr.
Die tnye qid gi ipoh bler?
Qid ckp ler minggu dpn!
Dh tuhh die jwb “mmg x nak jmpe sya ke?”
huhu..qid tercengang ler bile die tnye mcm uhh...
qid ckp qid tkut...dh tu die ckp,klo btl kmo x buat knp nak tkut!
Perhhh ayat die!
Mmg ler qid x buat..and qid tk ptut takut..
tp..qid kne pikir gakk..tk kan qid nk jumpe owg yg mrh at qid..owg yg benci at qid..
tk kann qid nak buat muke tk thu malu pergi at owg uhhh...
qid ade otak ape!
Tk kan nak buat muke seposn jumpe owg yg tk nk jumpe ngan kite ye dakk??
huhuhuu
qid tnye roy! “walit nk ke jmp qid?”
huhuu tk de jwpn untuk soalan tuhh weii!!..
walit nk ajak mkn2 nnti stu hari b4 gi smbung!
X thu lerr biler mau gi!
Ahad malam dah nak kuar ngan abg ajam! Lepak at kedai je lahh tgk bola!
Time tuhh kot jmpe die skali scre persenol!
Biler lgi nk gi..minggu dpn dh nak kne amik along lah..kne siap2 ann brng! Kne tlg mk lang
pasal mjlis btunang abg ajieb uhh!!!..
so minggu dpn mmg bbtul bz sesgt lerr!
Tu yg tk thu nk jmpe roy biler..
mmber2 geng syam nii mybe qid jumpe mlm esok!
Tgk bola gakkk!!!..
sabtu malam...yg jmpe abg ajam ahad mlm!!
dua2 tgk bola..
tp rse nyee jmpe abg ajam uhh dri siang kott...
lepak2 ngan die lelame sikit...dh tuu nnti gi ipoh mybe jrng giler jmpe die..klo blik pown
nanti x pasti akan jmpe die or x! Die ann bz..lepas ni byk giler projek die..
qid doakan abg ajam terus succes lerr dlm karea die!
Aminn..
~okey lah esya qid out dulu ye!
Qid harap harap dpt ler jmpe roy nnti..huhu
klo x nanti merajuk plak bapak aku sowg tuhh..hahaha :D..
ha!lgi stu nk ckp! Nk thu x...qid yg nk sambung bljr owg lain yg ye ye..
masya Allah..ape lah!
Owg lain yg pesan itu ini,masing2 takut sbb kat sne nnti qid akan uruskan diri sndiri...basuh bju sndri..iron bju sndiri..haha! Tuh yg dowg tkut ann tuhh..ye lah seumur idop qid mane pernh duduk asrama,bju pown mama yg bsuh,time sekolah mama yg iron kann..ha!..lgi stu dowg tkut qid x blajr lah itu lah ini lahh...qid ni kann time sekolah pnteng lahh,serong lah..x buat hw lahh..
tu yg dowg tkut..bler blik kg ari tuu ye ye atok pesan itu ini...jmpe mk cik smlm pown mcm2 die pesann..ayoyo kelakar lahh!! huhu :) InsyaAllah lah qid boleh uruskan diri sendri..huhu

*okey lah esya nak out nii..BYE-2 yunk!

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…