Skip to main content

Qid pegang janji


Assalammualaikum esya!
Hey! Sory sesgt2 sbb qid jarang update blog sjak akhir2 nihh..
qid mintk maaf k esya!
Huhuhuuu
Sejak akhir nii qid jarang gakk on9..on9 pown malam...
sambil2 tgk bola tuhh sambil on9 lahh :)
qid 24hb nihh nak nk gi ipoh dah!
25hb qid dh nak dftr..
qid harap sgt semua urusan kat sane dipermudahkan.
InsyaAllah qid akan gi melawat pusara kamu biler smp2 jee kat sane nnti..
insyaAllah esya!
Kamu tunggu okey.
Qid nak gi jugak kubur walit.
Nk mintk restuu :)
Tadi baru jee selesai medical checkup!
Wani mmber qid tuhh buat sehari jee dh selesaii...
smp at qid,ambikk kau dua hari haa!
Hey!
Semalam dh x-ray dah..dh tu entah kenapa pas jumpe doc uhhh,
die buat satu lagi surat suruh pergi x-ray lagi sekali hari nihh...
tuh yg pergi tuhhh!!!
tunggu punye tunggu akhir nye jmpe balik doc yg sme dgn smlm yg merupakan kwn kpd pk cu qid juga!...
Ckp punye ckp tetibe doc tnye “lung kmo ade problm ke dik?”
ha? hahahha
thu qid ckp ape?? alahh x de benda lah kak..akak sign je lah ape yg patut tuhh sya dh lmbt nihh nk gi kerja!hhahaahhaha..
doc tu pown tercengang!
Then qid ckp lagi.”tk de pape lah kak,klo lung sye prob pown pk cu sy yg uruskan saya.Sya okey!”
dh tu doc uh senyum..die ckp “bgus lh klo mcm uhh...pape je bg tau pk cu okey!saya dh sign sume normal :)”
hahahha mmg terbaikk kwn pk cu uhhh!!!..huhu thankz kak shafinaz! :)
esya thu x mse gi x-ray uhh qid rse nak gelk pownn ade..sbb ape??
hahha sbb sume budk yg sebaya ngan qid semua nye gi ngan mak dowg,ayah dowg..
but me! Hahaha sensowg baiii!! hahaahah..
ade sowg jee bdk yg mcm qid..uruskan semua sndri!
Budk uhh lelaki.hencm gak lahhh..hahhahaha
mase tgh tunggu x-ray uhh qid ade ternmpk sowg budak yg pegang buku mcm qid uhh!!
KPTM..hahaha at mne budk tuh dpt pown qid tk thu lahhh....

Sekarang nihh kann esya tgh sebokk pasal bola..
so qid skng nihh bz giler..~wahhh!! hahaahhaah.
Ye lahh,mlm nk tgk bolaa..tidur dh pukul 5,6 pagi...then nak beli brng lerr,nak gi buat itu ini...
sampai nk on9 pown mlz! And x sempat...
dh lah abg ajieb nk tunang tertibe nihhh...
haa...minggu ni wedding anak pklong.
Minggu dpn pulak abg ajieb nk tunang!
Esok nye pulak qid dh nak gi ipohh!!
haaaa..hahah kojap jee kan.
Brng2 nak bwk gi ipoh pown ade yg dh ade ade yg belom!
Buat mase nihh yg xde lgi bju kurung :) and tudung...
hahahahah...lain semua dh ade dahh..
hari tu dh kuar beli semua2 nyee...hermm!
Lappy mybe qid x beli..pkai dulu lappy nihh!.
Lappy nih pown bru format ari tuhhh..
so okey lagi nihhh..
fresh lagi..hhahahaha

esya thu x qid ngan roy x okey lagi..
dua hari lepas ummi ade col.tnye pergi ipoh biler.
Ummi ajak dtg umah and selesai kann semua2 nye b4 pergi ipoh tuhh....
ikotkan mmg ler nak jmpe..tp mcm mne??hati and perasaan ni kekdang mcm takut plakkk..
kdng2 marh giler ngn roy!
Hermmm!! lgi stu ira,and geng2 syam nak jumpe hujung minggu nih..
abg ajam lagi nak jumpe b4 qid gi sne!
So blerr qid bolh gi jumpe roy??
hermm?
Qid pown x thu,sdng kan nk jumpe ira,syam and abg ajam pown qid tk thu biler ni kann plk nak jmpe roy..
bukan qid ckp roy x penting,tp dowg lgi dulu dri ummi ckp nk jumpe..
dri hari tuhh lgi dowg dh ckp awal2....
abg ajam tuhh bebiler die free je die col ajak jumpe uhh!!!..
tu pasal qid x boleh nk buat janji ngan sesape skng nii..sbb tkut dh janji nnti x jdi sbb
abg ajam ajak jumpe pulak nnti!
Haa kan dh susah uhhh!.
Pape pown qid akan cue gak untuk ambik mase jmpe ngan roy ummi..
mmg qid nak tp mase jee tk thu lagi biler..
hihihi

tadi duduk tgk brng2 qid beli smlm!
Qid tertibe teringt kate2 arwah atok rahman mase qid drjah empat.
Mase tuhh time abg ijam tgh sibok nak sambung belajar.
Die ckp dulu,klo qid smbung belajar dia akan bwk qid pergi beli ape saje yg qid nak.
Die akan belikan..die akan turut je ape yg qid idamkan..
mase tuhh juga qid tnye die,klo atok x bwk mcm mane??
thu die ckp ape? Die ckp, “xpe lah...atok x bwk xpe..adik pergi and uruskan semua nye sendiri okey.jgn ganggu urusan ayah dgn mak.dorg ade kerja.nak cri duit untk kmo semua”
die ckp lagii...die ckp “insyaAllah klo atok ade mse tu nnti,atok bwk adik pergi urus semuanye,tp klo atok tk de,adik jnji ngan atok,adik pergi sndri dan jgn sush kann mak ayah”
dan sekrang,adik dh nak smbung belajar atok!
Adik pergi sndri..adik uruskan semua nye sendiri..
dari A-Z adik uruskan sendiri...adik pegng janji adik pade atok...
adik ingt lagi semua pesan atok...atok doakan yg terbaik buat adik ye!
Adik syg atok sgt2...
atok thu tk hari tu mse blik melaka,jumpe nenek.
Nenek ckp “klo atok ade mesti die suke cucu kesygan die nih nak smbung bljr”
hahhaa mcm x caye je kann atok??
even adik x msuk U.tapi adik masih ade peluang utk smbung kat mane2..
adik jugak pgang jnji adik untuk power dlm subjek maths!
Klo atok ade lagi mesti atok x percye ngan kputusan SPM adikk..
walau pown 3A sahaja..tp klo ditgkkan dgn prangai adik dri dulu mmg susah utk
sedare2 nih percya..mane x nye,cucu kesygan atok ni kann mcm setan dulu..
adik antre cucu atok yg bengong dulu kannn...
sbb tuh atok ckp yg atok akan bwk adik gi memane sje klo adik smbung bljr ...
sbb atok sje nak tarik mint adik utk beljar kannn....
hermmm!
Adik rindu atok sgt2...
rindu nak peluk atok,rindu nak tido sebantal ngan atok...rindu nak berkepit ngan atok,yg pnting rindu nak berjalan jalan ngan atok!
Rindu sgt2 atokkk.....adik doakan atok sentiase tenang kat sne okey... :)

okey lah esya.tuh je..nnti ade mse qid smbung okey.
Bye-2

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…