Skip to main content

kisah aku lerrr

Assalammualaikummm!!!!
heyyy..esya...miss giler giler ngan blog nihh..skng bru berkesempatan nak
menulis dlm blog nii...hahahahahaha...
hari nihh tamat dah segala orentasi kat Kolej PolyTech Mara Ipohh tuhhh..
Alhamdulillah qid dpt buat semua benda yg faci suruh...
alahamdulillah juga sebab qid tak kena reging..qid x kena naik pentas.
qid tak kena ckp pakai mic!
haaaa suke and hapy sgt! :)
semua program yg faci buat semua nye cool sahaja..tak ada yg 100% reging..
tk ada yg kena lari satu padang..tak de nak kena lari dlm dewannn..
faci2 kptm thun nihh mmg terbaikkk~ thank youu so much bro and sis..
tp agak kecewa dgn kumpulan qid lahh..
sbb ade beberapa student nihh yg tk nak terima langsung pendapat owg...
nak ikot telunjuk die sahaja...tp qid diam jeee...klo bising bising nnti kecoh pulak kannn..
huhuhuhuhu...
qid kuar asrama..
mulai malam nii qid akan tidu at umah pak cik nihhh...
qid akan tinggal sementara kat umh pak cik nihhh...
lepas tuhh qid akan cari rumah sewa and duduk umah sewa sahaja!!!!
qid ade mslh ngan asrama and tempat asrama tuhhh...
jdi qid ambik keputusan untuk keluar dri asrama...
bler qid bg tau mak yg qid nak kuar asrama... mak ingt kan qid nak benti belajar plakkk...
puas lah mak pujuk qid..last2 qid ckp yg qid sebenarnye nak belajar...
tp qid tk mahu duduk asrama tuhh lagiii...
qid kalau menumpang umah jiran qid ke klo ade qid okey jeee...
tak kisah..janji takk duduk kat asrama yg tuttttt tuhh..hahahahahahah

jujur qid ckp faci faci semasa orentasi tuh berjalan qid kenal 3 or 4 owg..
1.akak angkat qid mase at sekolah menengah.kak nabila. 2.abg fizi adik angkat abg mierul yg pernah lepak ngan qid dulu.. 2. abg rahmat pk we mak cu dlu... ketiga abg tuah tuhh... hihihihi...
stu lagi kann esya...abg merah rupa die,cara die and suare die sebijik mcm cikgu jamall...serius esya..
100% mcm cikgu jamal...
qid selalu pandang dowg sbb nak ingt muke sape dowg and sape dowg sebenarnye..akhirnye dpt gak thuuu..
hahahahaha pandai btl qid kannn...ingtan yg kuattt..hahahah

sepanjng mase at sne ari tuhh qid langsung tk makan..
qid langsung tk tido..
qid minum air jee bykk..biler mlm dh penat pent tuhh qid mmg payah lerr nak tido!..hehehe...

*k lah esya qid nak keluar nihh...nnti qid masuk lagi okeyy... :) bye-bye

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…