Skip to main content

esya!

Asalammualaikum esya!
hey qid skng ade kat slim river skng nii..
kat umah mak ngah!
besok qid dah nak gi dftr tuhhh... qid harap sgt semua benda berjalan dgn lancar esok..
qid harap sgt qid dpt menerima keadaan yg mcm2 at sne tuhhh...
Esya insyaAllah ptg nihh qid pergi lawat pusara kamu ngan arwah walid..
qid harap kamu ngan walid dpt doakan qid okey!
doakan qid selamat and sentiase bersbr dgn ape sahaja yg berlaku..
okey esya!
nak thu tk ape jdi mase otw dtg perak tdi???
haaa hahahah keta ayat kena tahan ngan mat mat moto nihh..alah
dowg tuhh ayah kenal...
tp mcm bodoh lerr juga sbb time uhh ayah at belah tgh..die dtg at belah kanan and suruh ayah masuk kiri....
ayah mule2 tak perasan sape owg uhhh.. sbb helmet die ann wane hitam cermin die..
tuh yg tak perasan.
sekali die bukak cermin helmet die bru ayah nmpak yg tuhh abg farokk!!
choiii...tahan semata2 nak bg buku at qid sbb abg ajam kirim from kg..choii lah dowg...
buat takut jeee!

sekarang nihh qid tgh rase cmburu..huhuhu
sbb ape?
sbb wani dh tgk kampus and hostel KPTM ipoh tuhhh...
mmg terbaikk lahhh...
qid takk dpt tengokkk!!!!!
tapi x pe kot..esok lusa qid tgk gak kannn!
hahahahaha..

esya okey lah esya..ti ade mse nnti qid masuk sni lagi erkk!!
nak tido jap haa!
esok qid  dh nak dftr..ade mse qid updte pape esok yee!

Popular posts from this blog

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…