Skip to main content

best!

Salam esya..hey2.good nite!
pelik x qid tulis blog memalam niii.
hahhaha okey malam ni qid ade 3 cerita yg mood berbeza!
ape die??
okey pertama cerita pasal Mr.Roy aku tuhh!
pagi tadi qid teringt kat die,try lah coll...tak angkat..
qid mesg x reply...
skali hati nii rse mcm yaAllah bersalah sgt2...
dh tu rse mcm roy sihat ke?roy okey ke??
die sakit ke?
entahh lerr..tk thu knp benda2 uhh qid pikir dri mlm semlam lgiii...
dah tuhhh pagi2 uhh qid gi ler kedai makan yg selalu qid gi minummm ngan roy dulu...
esya nk thuu!!!
tanpe di sangka2 qid jumpe roy tgh bekfas at situ sensowg!
memule langkah kaki ni trhenti gakk biler terjumpe die uhhhh...
tp qid ckp dlm diri "mungkin ni yg Allah aturkan..qid jumpe die at sni"
okey gi gi at die...qid tgur die,die senyum jee...
dh tuu qid terus duduk stu even die x suruh...
dh oder semua qid terus ckp ape yg terbuku at hati qid...
satu2 qid ckp..satu2 qid terangkann kat die...
qid ckp gak yg qd risau bler die buat mcm tuhhhh....
qid risauu gakk blerr die langsung x bg respon blerr qid try hubungi diee..
die pandang and dgr jee ape qid ckp!!
ade gk qid rse mcm qid berckp sensowg...tp alang2 die bg qid ckp uhh kannn...baikk ckp jee teruss...
ye takk???
dh lepas semua2 uhh..die pown dh abis makan skali die ckp
"saya pergi dulu.ambik duit ni byr semua sekali.Asalammualaikum!"
tuuuu jee esya die ckp! tu jeee yg die jwb blerr qid dh ckp byk2 uhhh...
YaAllah sakitnyee hati niiii....
qid tgk jee die naik keta...aduhh patah seribu hati qid niii..huuuuu!!!
dh lme2 die grak uhhh qid msg ckp "thankz"
but die x balas pownnn...woiii sedihh weiii....

okey kedua nak cerita pasal ira!
ira ni dh kronikk dh thuu...oagi tdi time bekfas uhhh dpt col dri sepupu abg,die ckp ira dtg sne and ade at kubur pian dri pukul 7 pagi uhhh...cer byngkannn..tah smp pukul berape tahhh...
yg at melake pownn ngoii suruh aku yg at seremban ni turun buat ape???
kowg selesaii kan je lahhhh...
esya thuu!! bler dh puas2 jauh2 dtg skali qid gi jumpe die tnye "ape cite nii ira"  "ko ni dh kenapa"
thu die jwb ape?? "ko ni pahal?x pyh sebok pasal aku blh x??ko prgi ler blik seremban uhh,sebok2 at sni buat  ape !"
haa tuu die ckp!
die ingt qid hamakkk sgt ke nak gi sne pujuk die bagai!!
oiii aku pikir ko tu kawan aku ko thu x?????
klo x kerana erti kawan tk ingin aku nk dtg jauh2 de!!
tkde de aku nak ambik thu psl ko de..pergi mampos ler ko at kubur si pian tuhhh..peduli ape aku!
tapi aku pikir ko tuu kawan aku ko thuu x??
haaa!
ko thu x setan?? arggghhh mcm bodoh ler perangai kauu gilerr!


okey yg last.ending untuk cerita hari nii ade lah,bler qid jumpe kawan2 baik qid...
mule2 jumpe yg from ganu tuhh jeee...skali tk disangka2 mak si fatin tuu nak pulakk anta fatin uhh jmpe kiteorg niii!! tk sangka plakk mk die uhh nk lyn si fatin tuuu...
so secara rasmi nyee fatin tu ade skli tdiii...
qid auni and fatinnn..dulu kami selalu bertige even at memane skali pown dlm kwn sekolah tuhhh...
but start tingkatan 4 masing2 tukar sekolah!
yg tinggal at sekolh yg sme qid saje lerr...yg dua lagi pindah!
so hari ni buat pertama kali nye lepas dowg pindah dulu..ni lh pertaman kalinye
kami bertige jumpe same2...
burak sama2...take picture sme2..huuu syok weiii..hehehe
thankz lerr sbb sanggup dtg erkk fatin..and thank juga tok auni sbb blik seremban..
klo x kite x kan jmpe wokk!!
hehehe... :))
haa tu je lerr nak cite..mate dh layu ni...hihihiii..

bye-2 esya

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…