Skip to main content

best!

Salam esya..hey2.good nite!
pelik x qid tulis blog memalam niii.
hahhaha okey malam ni qid ade 3 cerita yg mood berbeza!
ape die??
okey pertama cerita pasal Mr.Roy aku tuhh!
pagi tadi qid teringt kat die,try lah coll...tak angkat..
qid mesg x reply...
skali hati nii rse mcm yaAllah bersalah sgt2...
dh tu rse mcm roy sihat ke?roy okey ke??
die sakit ke?
entahh lerr..tk thu knp benda2 uhh qid pikir dri mlm semlam lgiii...
dah tuhhh pagi2 uhh qid gi ler kedai makan yg selalu qid gi minummm ngan roy dulu...
esya nk thuu!!!
tanpe di sangka2 qid jumpe roy tgh bekfas at situ sensowg!
memule langkah kaki ni trhenti gakk biler terjumpe die uhhhh...
tp qid ckp dlm diri "mungkin ni yg Allah aturkan..qid jumpe die at sni"
okey gi gi at die...qid tgur die,die senyum jee...
dh tuu qid terus duduk stu even die x suruh...
dh oder semua qid terus ckp ape yg terbuku at hati qid...
satu2 qid ckp..satu2 qid terangkann kat die...
qid ckp gak yg qd risau bler die buat mcm tuhhhh....
qid risauu gakk blerr die langsung x bg respon blerr qid try hubungi diee..
die pandang and dgr jee ape qid ckp!!
ade gk qid rse mcm qid berckp sensowg...tp alang2 die bg qid ckp uhh kannn...baikk ckp jee teruss...
ye takk???
dh lepas semua2 uhh..die pown dh abis makan skali die ckp
"saya pergi dulu.ambik duit ni byr semua sekali.Asalammualaikum!"
tuuuu jee esya die ckp! tu jeee yg die jwb blerr qid dh ckp byk2 uhhh...
YaAllah sakitnyee hati niiii....
qid tgk jee die naik keta...aduhh patah seribu hati qid niii..huuuuu!!!
dh lme2 die grak uhhh qid msg ckp "thankz"
but die x balas pownnn...woiii sedihh weiii....

okey kedua nak cerita pasal ira!
ira ni dh kronikk dh thuu...oagi tdi time bekfas uhhh dpt col dri sepupu abg,die ckp ira dtg sne and ade at kubur pian dri pukul 7 pagi uhhh...cer byngkannn..tah smp pukul berape tahhh...
yg at melake pownn ngoii suruh aku yg at seremban ni turun buat ape???
kowg selesaii kan je lahhhh...
esya thuu!! bler dh puas2 jauh2 dtg skali qid gi jumpe die tnye "ape cite nii ira"  "ko ni dh kenapa"
thu die jwb ape?? "ko ni pahal?x pyh sebok pasal aku blh x??ko prgi ler blik seremban uhh,sebok2 at sni buat  ape !"
haa tuu die ckp!
die ingt qid hamakkk sgt ke nak gi sne pujuk die bagai!!
oiii aku pikir ko tu kawan aku ko thu x?????
klo x kerana erti kawan tk ingin aku nk dtg jauh2 de!!
tkde de aku nak ambik thu psl ko de..pergi mampos ler ko at kubur si pian tuhhh..peduli ape aku!
tapi aku pikir ko tuu kawan aku ko thuu x??
haaa!
ko thu x setan?? arggghhh mcm bodoh ler perangai kauu gilerr!


okey yg last.ending untuk cerita hari nii ade lah,bler qid jumpe kawan2 baik qid...
mule2 jumpe yg from ganu tuhh jeee...skali tk disangka2 mak si fatin tuu nak pulakk anta fatin uhh jmpe kiteorg niii!! tk sangka plakk mk die uhh nk lyn si fatin tuuu...
so secara rasmi nyee fatin tu ade skli tdiii...
qid auni and fatinnn..dulu kami selalu bertige even at memane skali pown dlm kwn sekolah tuhhh...
but start tingkatan 4 masing2 tukar sekolah!
yg tinggal at sekolh yg sme qid saje lerr...yg dua lagi pindah!
so hari ni buat pertama kali nye lepas dowg pindah dulu..ni lh pertaman kalinye
kami bertige jumpe same2...
burak sama2...take picture sme2..huuu syok weiii..hehehe
thankz lerr sbb sanggup dtg erkk fatin..and thank juga tok auni sbb blik seremban..
klo x kite x kan jmpe wokk!!
hehehe... :))
haa tu je lerr nak cite..mate dh layu ni...hihihiii..

bye-2 esya

Popular posts from this blog

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam