Skip to main content

Aku :)


Asalammualaikumm...
hey esya..qid baru balik dri melaka nihh...
hari ni gi melaka lagii..Qid gi jumpe tok cik mamat yg tinggal at kl dulu tuh lerr!
sebenarnye nk gi melaka hari nii x dirancang pownn awal2nye!
sekali pgi2 tdi atok col tnye gi dftr biler?qid ckp lerr 24 pergii grakk perak!
skali die ckp nih. "dtg umah atok hari nii..atok nak jumpe..minggu dpn umah pklong kmu kndri,atok x dpt jumpe kmo nnti"
so nak tk nak kena gak jmpe diee...
hari ni 9hb..minggu dpn  16hb..time tuu wedding umah pklong..minggu stu lagi uhh 23hb plak,time uhh abg ajieb bertunang!
jadi nak x nak qid kne pergi gakkk jmpe die hari niii!
pergi tdi makan tghari semua at sne...dlm pukul 6 lebih tdi gerakk balik seremban balikkk.
tahu sbb ape atok nk jumpe??
die asyik ckp nihh "kmu at sne nnti bljr betul2...Jangan nak enjoy jee..Duit ade beli buku,jgn membazir.Satu lagi,pasal artis,pasal pelakon,pasal penyanyi semua lupe kann dri otk kmu tuhh,fokus pade belajr...ingt ni masa dpn kamuu"
tuu je yg atok asyik ckp!
qid pownn iye kann je lah ape yg die ckp!!
qid mlz nak jwb2..kang panjng cite pulaa...lgi pown atok cume nasihtkan qid jee kann..
x kan nk melenting pulakk kann?
so iyakan and turut jee ape die ckp!
huhuhuhu
pape pownn thankz lah to atok yg bg mcm2 nasihat at qid..
InsyaAllah qid jge diri at sne ti!
qid xkan malukan keluarge.InsyaAllah...
~haa esya,hari ni qid belajr sesuatu yg baru..
hahah thu ape?? hahah beljar kaitt buah pkai galah...
hahhaha kelakar kann?? pertme kali wokk qid kait buahh..
tdi atok nak ambik mangga and buah ape tahh...die pakai galah..dah tu die bg at qid galah sbb die nak ambik
plastis...qid ambik lerr...skali nenek kuar nnk suruh qid kaitt...puas lerr qid buat x dpt2...
smp atok dh kuar,akhirnye atok ajar qid kait...abis buah tuu terkopek2 qid buat..
hahahah buruk dahh!
tpi atok ckp nii "xpe lahh..jnji thu kaitt,klo x dtg sni tdi xde kmo bljr mengait buah kann"
serius qid ckp esya,qid tk thu knp atok mcm uhh..
ambik brt sgt psl qid...psl diri qid tdi mse at kg tdi...mcm2 die pesan esya...mcm2 die nasihatkan qid and mcm2 benda die ckp at qid....
agak pelik lah dgn perangaii die...
tapi qid diam kann jee..ye lahh..die atok kitekannn..klo bising2 kang.ape plak die kte...
pape pown thankz atok ambik brt pasal adik!

*k lah esya nak out ler

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…