Skip to main content

Aku :)


Asalammualaikumm...
hey esya..qid baru balik dri melaka nihh...
hari ni gi melaka lagii..Qid gi jumpe tok cik mamat yg tinggal at kl dulu tuh lerr!
sebenarnye nk gi melaka hari nii x dirancang pownn awal2nye!
sekali pgi2 tdi atok col tnye gi dftr biler?qid ckp lerr 24 pergii grakk perak!
skali die ckp nih. "dtg umah atok hari nii..atok nak jumpe..minggu dpn umah pklong kmu kndri,atok x dpt jumpe kmo nnti"
so nak tk nak kena gak jmpe diee...
hari ni 9hb..minggu dpn  16hb..time tuu wedding umah pklong..minggu stu lagi uhh 23hb plak,time uhh abg ajieb bertunang!
jadi nak x nak qid kne pergi gakkk jmpe die hari niii!
pergi tdi makan tghari semua at sne...dlm pukul 6 lebih tdi gerakk balik seremban balikkk.
tahu sbb ape atok nk jumpe??
die asyik ckp nihh "kmu at sne nnti bljr betul2...Jangan nak enjoy jee..Duit ade beli buku,jgn membazir.Satu lagi,pasal artis,pasal pelakon,pasal penyanyi semua lupe kann dri otk kmu tuhh,fokus pade belajr...ingt ni masa dpn kamuu"
tuu je yg atok asyik ckp!
qid pownn iye kann je lah ape yg die ckp!!
qid mlz nak jwb2..kang panjng cite pulaa...lgi pown atok cume nasihtkan qid jee kann..
x kan nk melenting pulakk kann?
so iyakan and turut jee ape die ckp!
huhuhuhu
pape pownn thankz lah to atok yg bg mcm2 nasihat at qid..
InsyaAllah qid jge diri at sne ti!
qid xkan malukan keluarge.InsyaAllah...
~haa esya,hari ni qid belajr sesuatu yg baru..
hahah thu ape?? hahah beljar kaitt buah pkai galah...
hahhaha kelakar kann?? pertme kali wokk qid kait buahh..
tdi atok nak ambik mangga and buah ape tahh...die pakai galah..dah tu die bg at qid galah sbb die nak ambik
plastis...qid ambik lerr...skali nenek kuar nnk suruh qid kaitt...puas lerr qid buat x dpt2...
smp atok dh kuar,akhirnye atok ajar qid kait...abis buah tuu terkopek2 qid buat..
hahahah buruk dahh!
tpi atok ckp nii "xpe lahh..jnji thu kaitt,klo x dtg sni tdi xde kmo bljr mengait buah kann"
serius qid ckp esya,qid tk thu knp atok mcm uhh..
ambik brt sgt psl qid...psl diri qid tdi mse at kg tdi...mcm2 die pesan esya...mcm2 die nasihatkan qid and mcm2 benda die ckp at qid....
agak pelik lah dgn perangaii die...
tapi qid diam kann jee..ye lahh..die atok kitekannn..klo bising2 kang.ape plak die kte...
pape pown thankz atok ambik brt pasal adik!

*k lah esya nak out ler

Popular posts from this blog

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam