Skip to main content

Alhamdulillah.. :))


Asalammualaikum.
Hey Ellysya Balqis.apa kabar kamu??harap2 kamu okey jee dekat sane k!
Qid ade banyak benda nak cerita niii...
dh lame qid tahan kan diri untuk menulis dkt sini..
hihihihihi mane x nyee lme wokk qid x dpt on9...
dekat dua minggu jugakk lah!
Okey pertama qid nak story mcm mane qid blh kena pergi sarawak hari tuu...
hihihi cerita ni sebab qid buat hal lah ape lagi...
kan b4 nii qid duduk melaka,umah atok!!
dah dekat seminggu dh lahhh qid duduk umah atok..
last2 ade satu hari tuuu,ptg tauu dlm pukul 3 petang...
atok suruh adik balqis tido and atok x kasi qid keluar time panaz2 uhhh...
okey fine atok x kasi keluar kannn..qid pown on9 lahhhh...
tgh on9 tuu skali balqis dtg at bilik qid ckp “nak mainnn”
qid pown ckp lahhh “pnz lah kang atok marah,lgi pown nak main ape?badminton atok simpan”
skali die ckp “Lembuuu!!!”
qid pownn pelik lahhh...qid terpikir gakk kejap..
lembu????hihihihiihihi qid dh lme x wat dajal at kg...
xkan lah cuti kali nii nk duduk diam jee kannn..hiihihihhiih..
ape lagi time uhh qid tutup lappy and pelahan2 keluar tkot atok terbangonn...
hihihhihihi giler x berguna punye cucu kannn qid niii...ihihhihiihih
esya thu qid buat ape??
qid blh panjat pagar atok and gi at kwsn sebelah untk dekat dkt lembu yg berbunyi tuuu “muuuuuu”
hihihiihihiihihiqid saje je lah nak test lemu uhh qid pkai lah bju merahh...
sakali lembu uhhh pelahan2 jalan ikot qid pown lariii lahhhh.....
dh tuuu qid bukak lahhh t-shirt yg qid pkai uhhh coz ade satu t-shirt lgan pendek qid pkai at dlmm...
skali lembuuu uhh gi rempuh pagar atokkk!!!!
dah lah pagar org tua tuu pagar yg dawai hijau uhhh!!!!
abis lahhhh senget pagar org tua tuuu...
yg si balqis sengal niii gi jerit2 “atokk...atokkk....”
sengal punye balqis..die yg ajak kite main ngan lembu dh tuuu gi pnggil atok plakk!!
memang lalang lh kauu dikk oii...
masa atok kuar uhh qid dah gi blkang umah dahhh..ihhihihihih sje je wokk main nyenyorokk!!!
hihihihihi....
pas tgk pagr die uhh die terus panggil qid then ckp “kamu niii memang spesis yg x blh duduk diamm erkk,smp lembu org kmpung nii pown kamu buat mainn”
hihihiihihihiihi qid gelak jeee atok ckp mcm uhhh..klo qid spesis yg die ckp uhh mkne nyee die tuu atok kpd spesis yg die ckp uhhh..
means die same jee lh dgn ape yg die ckp tuhh!!!!
hahahahahahahaha.....
serius atok bengang jeee bile qid tersengeh2 dpn die ari tuuu....
malam uhhh lps maghrib atok ckp nii at qid.. “atok anta kamu blik sarawak lah erkk!! duduk sni,tah ape esok lusa yg kmo buat lagi..silap2 ladang geth kat bwh tuu plak kamu bakar”
qid senyum jee lh die ckp!
Serius qid thu atok bukan btl2 nak halau qid pownnn...
sbnrnye qid ade dgr die ckp ngan nenk pasal qid..
atok ckp at nenek yg sbnrnyee qid ni x biase at situ...
suasana at situ...sbb tuu dri awal smp mcm2 bnde pelik qid buat...
atok ckp at nenek yg qid dh terlalu biase dgn bndar and laut/pulau..
qid jarang masuk at tmpt ldng2 mcm uhhh...sbb tuu qid pelikk..erti kat yg same,Gayat lahhh!!!hihihihih....
at mane atok nk anta pown qid x kisahh kot...
atok dh pilih sarawakk kannn..terima jee lah dgn tgn yg terbuka...wahhhh!!!! :)
haaa sbb uhh lah secara rasminyee qid fly to sarawak tnpa ade sebarang rncngan awal.hihiihi

okey tu pertama..kedua???
qid nk cite pasal at sarawak ari uhh plakk!!!
qid nak story knp qid x on9 dlm dua minggu and mcm mane lappy qid blh kena ambik..
cite die senang!!!
tau2 jee lah kannn kalau qid dh at sarawak tuhhh...jumpe plak si remy sngal uhhh...
mcm2 benda lah yg nak di buat kannnn....
okeyy awal2 qid ade at sane okey lagii...
smp ade satu hari uhhh malam auuuu...
remy pinjam lappy sowg cousin qid niii nk on9...
time uhh dh tgh malam dhhh...
remy nak bukak lah fb at lappy cousin uhhh...skali tgh cousin qid uhh x log out fb die...
remy ckp at qid “die tak sign out!! “ dh tuu qid ckp lah “dh tuu ape kena mengena ngan aku?”
thu ape remy ckp??die blh ckp mcm niii
“come on lah wokk x kan nak jadi baik kot mlm niii??kite operat lah fb die niii,sesekali kena jadi setan wokk!!”
hahahaha ayat lame gakkk die gune...ayat arwah piann tuhhhh.....
qid pown ape lagiii berhijrh lah ke lappy cousin tuu..
thu kiteowg buat ape??
kite owg buat bnde baik2 jee tauuu...qid owg tulis baik2 jee at
wall fb cousin qid uhhh...
dh post2 uhhh kite owg gelak...post jee masing2 gelakkk...
tgh gelak2 uhhh tetibe ade owg dtg ambik lappy cousin qid uhh and ambik lappy qid skalii..
perhhhh!!!!!
skali mak cik qid dtg mehhhh dri blkng dh awal2 bce ape yg kite owg tulis!!!!
adoiii aiiii....die siap ckp mcm niii “lappy kmu dik mummy ambik dua minggu!!! tahu??mummy dh bg tau ayah kamu yg mummy nk ambik lappy kmo”
haaa dh ckp mcm uhh x leh nak buat ape lagi lah kannn...
hanya mampu tersenyum jee lahhhh!!!
redha jee dgn ape dowg nk buattt!!!!
hahahhahaahah ayat skema wokkkk!!!
pape pown owg yg pling puas mase mlm uhh adalah remy..
die yg bapak setan mlm uhhh,lappy aku plak yg kena ambik...ayooo...
sengal btl lah remy nii...sebab uhh lah qid x on9 lame sgt...
but now sya dh dpt lappy saya okeyyy!!!

okey story ke tige!!
21 Mac ari uhh keputusan SPM dh keluar...
keputusan yg menantukan masa dpn qid yg akan dtg..
time result keluar uhh qid ade at sarawak lagii..
so,qid xde lah ambik 21 haribulan uhhh....
qid ambik 23 hb (jumaat) qid punye flight pagi uhh pukul 5 dri kuching!
Smp kargo dlm pukul 9 pagi lahhhh...
dah pung pang pung pang semua sampai SMK TUNKU AMPUAN DURAH uhh dlm pukul 11 pagiii...
qid gi ambik dgn wani...
sebenarnye time ambik at sekolah uhh qid dh erleih dhulu thu kott keputusan qid...
qid thu dri mysms yg hantar at 15888 uhh,
my sms uh dh antar msg ckp result qid,cikgu mariam plak anta msg ckp result qid..but die bg tau brp A sahaja..
tahu qid dapat ape??? die dpt 2A 1A- 3B+ 2C 1D..
hihihihii teruk kannn???
pape pownn qid bersyukor sgt2 sbb x ade yg gagal...
serius qid ingt result qid x ada A sbb satu2 subjek yg qid target adalah math!
But mase exam uhh math punye lahh susah..smp qid ckp at diri qid “kalu aku x dpt A math x pa lah...aku dh try..”
sbb tuu qid ingt xde A..and qid byngkan qid ade yg gagal..thu sbb ape??sbb mase trial qid punye result yg gagal ade
3 gagal...result yg nii qid bersyukur sgt lahh xde yg gagal...dulu time trial qid punye sc G..but alhamdulillah exam SPM yg btl qid punye sc A-..
qid mcm heran lahh...mcm mne blh A plakkk...coz qid at kelaz sc qid slalu tido..slalu x buat h/w..qid selalu berburakkkk,memang trok lh perangai
at lab uhh slalu nyeee..skali blh dpt A plakk...rmai yg pelikk wokk..hihihii.
Byk result yg qid x sangka blh dpt,qid dpt...pape pown Thankz To God lahhh...syukur sgt2...
mase 21 hb uhh qid ikot remy ambik result...
die dpt 5A+ 1A 1A- 3B+ 1B haaa tu sbnarnyee result die wokkk,hahahaha sorry lah jejani.aku main sebut jee ari uhh ape yg kau tnye uhhh...
ni sebenarnye result remy...
ape yg A? Bm,bi,math,,p.islam,addmath A+ sj A fizik A- yg b+ uh qid tk thu subjek ape...coz pening lah ingt subjek sc tulen die niii...
but yg B sahaja qid thu ape..Landscape die...hiihiii..
pape pown taniah lah cousin ku syg....
yang yana brp A?? 1A+ 1A 5B+ 1C+ 2D 1E..
not bad lah result diee...
qid rse die blh buat lgi bagus kott..ni mybe sbb problm yg terjadi dkt2 nak exam dulu..
x pa yana...kau xde gagall okey pee.sme cm aku ade D gak..
but kau lgi bagus kot coz kau ambik sc tulen...
yg result ira???haaa se ting tong ting tong budak niii di dapat 3A+ 1A 2 A- 1B+ 1B- 2C+ wokkkk!!!
walaupown time uhh tgh sedih coz pemergian arwah pian..ira tetap buat yg the best...
cer ingt balik byk wokk hal ira buat time dkt2 nak exam dulu..lari dri sekolah lah..itu lahh..ini lahhh!!
pape pown taniah kawan! Kau tetap the best kottt....
ni bru result remy,yana and ira...blom masok result syammil and dak2 SDAR yg lain niiii.haaa
lagi tip top result dowg annn..hihihihiihi aku bangga beb jadi kawan kowg semua..kalau lah pian ambik SPM same2 ngan kite..
mesti result die jugak tip top mcm kowg2 semua kannn...hihihihihi mesti punye lahhh
even result aku x sebagus result kowg tapi aku tetap tumpang gembira dgn kejayaan kowg semua....taniah SAHABAT!!!!
~budak2 skolah ape cer???
haaa geng sengal qid uhhh ade 3 owg dapat 5A..Izzati,Fadzlina and Aishah....taniah korangg...aku dh agak dh kowg mesti 5A and ke atas punyee...
to zaty → ingt lagi kau ckp at aku dulu yg kau nak dpt sekurang2 nye 4 A coz kau nak lawan angah kau....angah kau klu x silp aku 3 A kann??
mungkin kau x ingt lagi kot ape kau ckp uhhh kott...coz kite kan selalu merapu time cikgu mengajar..burak itu lah..ini lahhh...mungkin kau x ingt
but aku ingt beb!! sekarang kau selesakan dgn 5A kau tuhhh...taniah kawannn...
yang lain2??? ikin,ika 1A and wani 2A..syira???entah! Qid x thu...hihihii
yg penting syira ada A....
alhamdulillah group yg selalu merapu time ekonomi,bm,agama,math,sc,sj and yg lain2 uh masing2 ade A...
taniah kawan2.. :)
cercite pasal tuisyen plakk!!!!
dak2 tuisyen,firdaus and syahid dapat 6A..izzul dpt 4A,panjang dpt 5A...yg lain2 qid tak thuu....
marisa,and dinie xde A dowg kate,,but qid x cye kott..rse nyee dowg saje2 jee nak auta qid...
berpakat lah tuhhh!!!heyyyyy....
~~okeyy hope kowg2 yg dapat best result nii kekalkan kepandaian kowg at U nanti okeyy!!!
jgn salah pilih cos plakk yee...mase depan kowg tuhhh beb!!
klo blh buat solat hajad kalau x thu nak pilih mane tiiii..okeyyy???
good luck beb!! life kite baru nak bermula sebenarnyee nii :))

lepas tige ape??haa empat lahh...story ke empat plakk yeee...
story pasal ape???hahaah x lain x bukan pasal my new walit uhh lahh nii!!!
hihihihi
nak tahu pasal ape??
okey ari tuu qid gi ambik result...tgk2 keta xde....
dh tuu qid terus lah gi pacific ngan wani..
skali time burak2 uhh cikgu zahrah ajak dtg sane...
qid gi lahhh....
ckp punye ckp ngan cikgu zahrah...
skali dpt thu roy skang dh lari skolah ptg plakkk!!!
ni gara-gara die kena ajar Agama lah niii...
hihihihihi dpt blik lahh gelaran ustaz uhh kat die semulaa......hahahaaa
but yg mengecewakan uhh die langsung x infom at qid pape pownnn..
siap tipu qid wokkk yg ari uhh qid tepon die uhhh,bantai die ckp die dh smp skolah lah ape lahhh...heyyy pembongakkkkk!!!!eee...
nk thu ape yg qid buat time dpt thu die dh ade time ptg???
hihihiih buat djal lahhh....
qid bantainyeee mengintai die mengajar at satu kelaz form 1..smp die lari lah keluar nk tgk sape yg mengintaii uhh..
last2 die x pat nak marah wokkk!!!
hihhihiih qid yg die nak mrh???memang maut lah diee...hihihihi...
bdk2 ni ingt die nk mrh qid..coz ade bdk ckp “rotan ustaz!!” hahah rotan??
memang x lah kannn....
ustaz kau ckp elok2 lah ngan aku wokkk!!!
hihiihihihihi qid tunggu roy at dpn dewan smp pukul 4...lepak2 ngan die..minum2 at kantin.
Burak2 pasal result yg qid ambik uhh!!!...
roy pown same mcm cikgu zahrah x kasi qid ambik cikgu...
dowg kate takut qid tk tahan dgn perangai budak...
die siap bagi contoh cikgu yg ade at skolah tuu lagi yg mudh melatah bile budak memekak!!!
so roy kate baik x payah....nanti sia2 hidup!!!
okey fine qid terima alasan kowg...
ermmm pape pown thankz lah to cikgu zahrah,roy,cikgu kamal and cikgu izhar yg banyak tlg qid terangkan tentang
kemasukkan ke IPTA...satu2 kowg terangkann kann..thankz lah..
qid ni nme jee ade rmai akak rmai abg...but pasal2 masuk U nii dowg kendekut sikit ilmu..
alasan dowg “kite owg dulu cri semua info sndiri..so ko gi cri sndiri”
haaaa tuhh yg huru hara tne mereka2 tuhhh..hihihihihiihi...

story yang kelima..
hal nii baru jee jadi tadi...hihihihi pasal qid kenakan org..
sebenanrnyee nak kenakan ape pownn just nk tgk sape dowg sebenanrnyee tuhhh...
hari nii ade 6 orang yang ajak qid keluar termasuk ira and abg mierul....
abg mierul ajak kuar malam...
ira ajak keluar ptg...
yg lagi 4 orang uhh ajak keluar tgh hari nii..
ajak gi term lah... ajak gi pavi lah...ajak gi mid lah..and ajak gi jusco s2...
lain2 tempatnyee...sbb ape???adoii sbb dowg berasa di kawasan yg berbeza lahhh wokkk!!!
ke enam2 orang yang ajak keluar uhhh qid bg jwpn yg same.. die ckp
“alamakk duit tak de lahh...serius xde duit nii...klo ade aku xde hal de nak keluar niii...”
dh tuuuu qid col skali lagi ckp “wokk duit aku stakat tampang uhh ade lahhh,stkat nk tman kauu tu lh lahh.”
qid ckp at abg mierul die ckp “okey x pe lah wokkk abg jumpe kau at the curve erkk!! nak ajak gi karok skali”
qid pownn haa okey2....
yg ira ckp mcm nii “alah weii ape aku makan kang kau makan lah skali..ape aku minum kang kau minum lh skali...aku pown xde duit sgt niii..kongsi2 lah makan tuu”
haa qid pown jwb lah “kau dh ckp cm uhh okey lahh”
hiihihihi kena auta beb!!
yg 4 orang lagi uhhhh dowg agak kelakar thu!!
ade yg ckp “xpe lah weii aku ajak orang lain lahh”
ade yg jwb “weiii kite kuar lain kali jee lah kalau mcm uhhh....” hihihihihi
sowg lagi ckp “xpe lah weii aku kuar sowg jee lah”
hahahhahah serius masing2 ingt qid pokai glerr niii....hihihihihi....
kelakar lah kowg...
ni mesti ingt aku x berduit annn...heyyy!! ape lah kowg.....


okeyy story last pasal sir khairil Azam aku uhhh!!!
haaahahaha
bukan ape,qid ade ckp at die yg qid ade story pasal die at paper bi...
pasal die ngan abg wan lah qid story...
b4 exam uhh qid slalu gagal bi...
hahahah thu ape ajam ckp time uh bler qid bg tau yg qid tulis pasal die time exam??
die ckp “kau mesti kredit lahhh bi kauu..kau cite pasal abg ngan abg wan kann???comfem kredit wokk!!”
hahaah skali btl plakk die ckp,qid kredit plak bi...x sangke....
x pernah lulus wokk bi aku, skali nii kredit plakk...alhamdulillah!!!
hihihihi
~~kalau lah abg wan ade...mesti die pown akan gelak ingat ape yg sir khairil azam ttttuhh!!! ckp dulu..hihihii...
and mesti abg wan pown akan ckp “btl lah ckp ajam..kredit!!” adoiii aiii...
rindunyee dkt kamu abg wannn....
rindu nak burak2 ngan kamu..rindu nak chit chat ngan kamu..nak tweet2 ngan kamuu..
sumpah!! rindu semua itu..yg pling2 rindu nak tgk kamu ngan adik kamu sowg uhh merapu at twitter...
rindu sgt benda tuhh semua....
moga kamu tenang disisi-NYA Khairil Izwan..
insya-allah doa qid sentiasa ada untuk kamu....

~okey lah esya...dh berjela nii qid story...
ade byk lagi sbnrnyeee...but!!! haiiiii dh penat lah nak menaippp!!!!
nanti qid masuk2 sini lagi okey syg!!!
love you :)





Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…