Skip to main content

After semua selesai

asalammualaikum..
Alhamdulillah. segala-gala nye dah selesai.
apa yg qid takut berlaku pown x berlaku..bersyukur sgt2...
ari jumaat ari uhh qid satu family grakk pergi balik perlis..
sbenarnye bukan saje2 balik kg..but gi hantar kak nurul langsung majlis at sne..
tapi majlis at sane x lah semeriah at seremban..dowg buat ala kadar jee..but okey jugak lah...
coz ade makanan2 yg lain dri yg lain..
time otw uhh qid x tido pown semalam uhh burak jee ngan abg..
mane2 tempat abg gi pown qid x makan...lidah sakit mehhh!!!
esya thu x umah untk owg sebelah rehat ann jauhh pendalaman nak mampos!!!
keliling ade ladang gelah!!
memang qid nak menangis lah duduk dlm uhh..tapi yg syok nyee walaupown die at ladang getah,
tapi sekor nyamokk pown xde yg menggigit kiteowg!!
ermm bagus2..
kite owg sampai at umah tuu dalam pukul 8 pagi...
sampai2 jee terus landing at tilamm...
berderet jee qid,angah,abg,kak sha,kak ika and kak balkish!
abg adi soh ambik gmbr burung merak at sebelah umah tuhh pown qid x ambik!!
ermm giler mengantok qid ari uhhh...
dengan penat lalu h/way lagi..ayooo...
yana die gi tgk tau burung merak  uhhh,die kate lawa..die kate ekor burung uhh yg lawa..
hihihii ape blh buat..qid x dpt tgk ann..
qid rse time at sane owg yg banyak habiskan mase at sane dengan TIDUR!!
hihihihi ni gara-gara temankan dak abg lah nii...
die tidur qid pown same tidur...
time family ngayau2 at padang besar and pekan rabu qid tidor jee dlm keta...
thu2 time nk balik uhh mama dtg at keta bagi bantal peluk baru and die belikan kicen dlm lime..
mcm tahu2 je mama nii yg qid suke kumpul bende2 uh sume kannn...
qid dh pilih2 uhh ade lebih dlm due..
qid ingt nak bagi member qid arhhh...
tp x thu bile mase pulak nk gi bagi dowg benda tuhhh...
time at perlis qid x dpt nak singgah kubur mak ila pownnn...
ermm dh lah jrng balik sane...
dh tuu x dpt plak  gi kubur mak ilaa...
ayooo...
tapi x pe lah mybe dlm bulan lime ti qid gi blik perlis semula...
tuhh nnti bulan empat ti nak naik taiping plakk..nak anta abg ferus kawin..
ha time uhh mybe naik langkawi then trus gi perlis balikk kot!!!
mungkin lahhh..dlm perancngan lagi wokk!

sekarang qid at kg.umah atok sedare qid...
semalam lagi sebenarnyee dh ade at sni...
qid thu lah kenapa since smp jee area seremban ari tuhh qid  mcm x sempat jee nak tulis sesuatu at blog niii..
ni sekarang at umah atok nii bru qid nak tulis..bru terbukak nyee blog si tingtong niiii
semalam petang aktiviti qid at kg ni ade lah dgn merekod video lembu2 yg ade at sebelah umah atok niii...
sebenarnye tuu bukan lembu2 atok pownn..tu semua lembu2 ade owg at kg niii,owg uhhh die lepas ann lembu2 uhh...nasib lah umah atok nii jrak ngan pagar jauh sikit...kalau x mampos lembu berbunyi sebelah
rumah jeee...
eeeeeee..yg kelakarnyee balqis blh plakk buat bunyi2 lembu yg menakutkan tuhh..eee serius qid geli dgr bunyi lembu2 uhhh...
b4 blik umah atok smlm qid gi singgah laut dlu..makan2 minum2 at situ then terus gi umah atok!!
ermmm smpai2 jee atok ckp nii "sampai pown ingt kan dh lari gi johor dh tdi"
hihihi gi johor??giler ape! nk mampos tipu mama ayah....memang kena sembelihlah qid nanti...ihihihi
x sanggup weiii.
~~semalam roy telepon..erm dekat seminggu gk kot die x col plus msg..
die col die ckp yg die nk jumpe.qid ckp qid dekat melaka.
dh tuh die tnye qid blik bler..sbb die nk sgt jumpe qid secepat yg mungkinn.
qid tk thu knp ngan die...entah lh esya since die col uhh qid rse mcm x sedap hatii..
tp qid dh terang at die yg qid mybe lme at sni..
dh tuu die kte xpe..die bg thu lain kali..
ape erkk die nk bg thu??
ummi dh ade bby ke??hihihi bnde uhh klo die x bg tau qid awal2 memang kena lah roy uhh...
ermmmmm pape pown sbar2...

keputusan pekse qid mybe kuar 22hb nii..MUNGKIN lahhh!!
ermm ckp pasal rseult kann?ermm no komen!!
hahahaha sengal kann??qid x nak ckp pape..
ape pown qid dpt nnty qid trima jee..andai kate qid gagal,mungkin qid akan repet blik..
mungkin..kalu bagus pown result qid akan mohon masuk kolej kemahiran mara..
qid tak thu knp qid x minat nak masuk Universiti..
bagi qid..at mane skali pown qid masuk xpnting yg penting ade lah mint qid yg sebenar..
owg kate klu kmahiran mara utk bdk2 yg low..
tp bg qid x kottt...sbb kemahiran mara die bukan ade sijil sahaja..diploma pown die ade..
so ambik diploma at universiti or diploma at kolej kemahiran mara semua same jee kott..die masih
tittle Diploma... :))
klo qid mohon u x dpt qid x kisah..tp klo mohon kolej kemahiran mara uhh mybe qid akan buat rayuan jugak lahh :)
hihihihihihihi... :)
pape pown tunggu result jee :)

qid mohon,esya,walid,abg wan,abg im,angah and semua2 lahh doakan yg terbaik untuk qid..
untk masa depan qid.. :)
okelah tu jee kot .
SALAM .

ni lah satu2 nye gambr yg qid ambik ngan yana time at sne..
muke qid bru bangun tido time uhh..time tunggu mkcik2 ni siap nak grak gi umah pengantin uh...
haaa time nak gi umah dowg uhh ade kes skit yg qid wujud kann..hihihi kelakar.
okey awalnye qid dh pakai bju kurng yg sopan sikit lahh!!!
skali dh siap2 tgk2 kain qid uhh jarang..dh lah qid x de bwk ape2 suar ketat..
dh tu bantai nyee biler jalan aunty2 ni tegur..
lame2 qid masuk bilik air terus tukar bju yg dlm gmbr tuhh...
qid kuar jee bilik air satu rumah huru hara time uhh..masing2 pertikaikan knp qit tukar bju.
haaa ambik kauu..bler qid ckp kain uh jarang dowg kate
"kenapa x pakai kain dalam"
haaa memang ade je lah kann kain dlm uhh qid bwk time uhh..eeee!!!!
geram qid time uhh..memang bengang giler lahh..dh lah mate ngantok,panaz plak uhh..
dh tuh kain jarang plakkk uh!!!memang berangin jee lah qid time uhh..
lme2 yana bawak qid gi lepak at tepi air terjun dekat2 umah yg kiteowg tumpang uhh...
tu yg ambik gmbr tuu haa..hihihihihihi
 :))
okey lah ti qid sambung lgi okeyyyy :)



Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…