Skip to main content

HAHAHA~~apa sudah jadi Awal2 2012 Ni?

Salam.

Ellysya Balqis,awal tahun baru ni membuatkan qid tersenyum menempuh dugaan Allah..;))
Ape cerita qid??
Hermm Esya tahukan qid baru saja dapat camre DSLR SONY A550.?
dan sekarang qid terpaksa tukar camre tu kepada DSLT SONY A33..Tapi kenapa??
ni semua gara-gara ada sorang kawan qid ni gobek-gobek camre qid semalam lepas celebrt new year
sampailah camre tuh HANGGG!!!!
serius qid diamm je semalam biler camre tu jadi macam tuu..
time tu juga qid col roy qid cite pasal camre tuu...nak tahu roy ckp ape??
kalu x nak tahu pown qid ckp gakk haa..
roy ckp "Awak balik seremban sekarang juga! esok pagi2 kite gi hanta at kedai tu balik.ada waranty..tu lah awak PAYAH! suke sgt bagi barang pada org.cube jaga betul2 barang2 awak semuanya."
ermm amik kauu..kena seketul ngan roy..memang die marah abis arhh time qid col die uhh...
pukul 3 pagi qid gerak balik seremban semalam...
dah singgah macam2 tempat time otw balik uh,tepat pukul 9 qid sampai seremban terus jumpe roy..
tapi time uh roy sebok buat kerja sekolah die...
dalam pukul 2 cam uh gerak gi KL.nak gi kedai beli camre hari tuu...
roy dah bincang2 ngan owg tuu..owg tuu tgk camre tu pownn die kate ade prob...die kate kali nak repair mybe lame sikit coz dowg byk nak kena urus..
sekali roy mintak tukar...
orang tu pown ckp "sorry boss stok camre A550 dah tak ade bos.brng boleh tukar dengan cmre A33.harga same maa.."
roy dh bengang dah..takkan stok abis kottt...ermm
roy mntk return Nikon yg harge dlm 5000..die tapau lagi duit..
owg tuu kate plak klu nak ambik nikon lain punye kire..brng sony tu x blh tolak..
die kate klu nak tukar kena same jenama...sony kena tukar sony sajee..
puas lahh roy berceramok ngan toke tuu tadi..
last2 dengan TERPAKSA roy kena ambik  camre A33 tuu...
Tapi b4 ambik tuu roy dh contct mmber2 die tnye pasal cmre uhhh...lepas contct mmber2 die yg die
setuju ambik cmre tuhhh....
~~time dlm keta x usah ckp lahh..memang roy berangin gile ngan qid...
plus plak die bengang kedai uhhh xde lgi stok cm uhh..
mane tak berangin ngan die..
hermmm qid diam jee time kena mrh uhh..hihihihihihihi ape mau ckp??
benda dh jadi...Sorry lah roy...

Camre A550 tuhh..tak sempat pown nak ambik gmbr cmre tuu...pkai cmre tuu betul2 untuk clbrt new year..
lepas uhh terus anta kedai tukar..ayoo kelakar....

::haa ni lah die A550..::
tak sempat qid nak ambik gambr die ari tuhh..so,search at google je lah nii ;))


Tapi camre A33 ni die kecik sikit dari A550 ni..
tapi Teknologi die stndng dgn A850 dan A900..ermm tuh die..
qid bru jee try tdi..stkt ni semua okey..xde pape lagi kburukn die..
haa cume satu!!!
A33 ni die bukan SONY DSLR tapi die SONY DSLT...
roy bagi tahu tadii...
Ape tu DSLT??
Haa maksud die Digital Singel Lens Translucent.
tuhh die..DSLT ni die sesuai utk spot photogphy...
hermmm walaupown die kecik tapi harge die same ngan A380 and A390 yg besar tuhhh..
hope qid boleh kawwtim ngan DSLT nii..

:haa tuh diee:

dalam x sangke2 ni plak yg jadi milik qid..ni plak yg akan temankan qid hari2 lepas nii..
Makin parah lahhh..nak nikon dapat sony..
nak DSLR dapat DSLT ;))
but senyum saje lahhh... ;))
*******

**Esya..qid tak tahu kenapa sejak dri member qid uat hal smlm,sampailah pagi tadi qid kena 
bebel ngan roy..kena marah ngan roy pown qid masih blh senyum lagi..
slalu nyee esya fhm2 jee lah kann..kalu sesuatu yg x btl jadi jee qid mule lah berangin kannn..
kdng2 uhh klu kne marh ngan roy qid msty akan melawan ckp diee..
tapi hari ni TAKK!!!
qidd diam..and qid ckp at diri qid sendiri "benda dh jadi..nak wat mcm mne..kejap lagi okey lah walit tuu"
qid langsung x melawan...qid tak mrh bilerr roy bebel2 tadii...
hermm kenapa erkk..qid senyum jee...
mungkin doa qid malam semalam untuk sentiase sabr and tersnyum menghadapi mslh yg dtg,dah termakburr kott.....Alhamdulillah lah kalau betul mcm tuu ;))

Pape pown hari pertme 2012 ni memang terbaikk...Camre yg qid pkai utk smbut tahun 2012 ni kena hantar blik and qid trima cmre yg bru..hermmm memang pelikk!! <3 

~~okey lah esya dh lewat nii..qid out dlu..

Asalammualaikumm..


Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…