Skip to main content

thankz tok die!


ermm ari ni pagi lagi da boring!
haa boring sbb ape??
sbb owg baru...
sape owg bru uh??
haaa bdk2 STAD je thu..
x leh nak mention nam die at sni..
perh!! since die masuk ann byk betul pembaharuan yang die buat..
mcm2 transfomasi yg cube die lakukan..
kte owg ni yg da biase dgn keadaan lame susah sikit mau ikot rentak die..
yg qid xleh trima bler semua murid WAJID pkai bju uniform evry wednesday..
die kte bju uh x mahal!!! "rm100 jeee"
haa je memang rm 100 je..if at ade 4 owg adik beradik yg skolah at situ mcm mane???
tak ke mak bpak die da kena keluar ann duit RM400 plak!!
if dowg kaya mybe x de hal..mcm mane dgn yg tak mampu??
haiiyo kne ingt laa semua owg tak kaya mcm die laaa..
tadi at kelaz pown shahira bahari nangis sebab die takut..
die punye family da laa susah...mcm mane die mau beli bju tu semua..
apee laa..

yang paling syok tadi time die tanya at dewan "cikgu2 lelaki mane?"
menjerit2 die tnye cikgu lelaki kat mane??
die siap ckp sape cikgu yg tak de tulis name....hahahah kelakar annn..
cikgu pown kena tulis name..if student lau kne tulis name die letak dlm buku disiplin..
cikgu2????kteowg sume gelak time die suh tulis name cikgu ape yg tak ade..
bukan kteowg jee..ckgu2 pown sme..trutama cikgu2 lelaki yg ade at atas pentas time uh..
cikgu2 praktikal,cikgu tadjul and lau tak silap cikgu form 6 uh..tak ingt laa nme die..
dowg pown senyum2 time die ckp mcm2 uh..
agak2 nye ann cikgu2 uh pown mcm kurenggg ngan org bru ni..
ape laaaa...
budk2 form 6 laa trok kena tdi...
die siap turun bwh tanya knp bdk2 form 6 tak pkai uniform..
heyyyy...
cepat laaa abis thun ni...
mlz mau trima transfomasi die lagi!!!
:p

tadi time rehat qid gi jumpe cikgu zaharah..
qid mau on9 jap..geram punye pasal laa ni..
hahaahhah..
alang2 da jumpe cikgu zaharah uh die bg skali data2 tok masuk at blog PSS..
tapi qid tak masuk ann lagi..hhihihihi...
qid just edit layout jaaa...
qid bukak pendrive die..tado my micrsft word uh x leh bkak plak..
sok ingt mau gi jump die blik...

ha esya thu tak,dri ptg tadi qid ngan mama asyik cite pasal atok rahman..
mcm2 kteowg ckp..ckp atok nak dtg ptg ni laa..
atok nak teman qid tido laa..atok nak anta qid gi skolah sok laa..
ya allah rindu btll ngan arwah atok rahman..mizz giler2 at die...
if btl laa kte mama die jumpe qid mlm ni..
nakkk je qid peluk die..
misz sgt2 ngan die....da dekat 6 thun da atok meninggal...
heyyyyy tu yg rindu sgt2 tu..

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…