Skip to main content

seminggu seyy..RINDU


Salam semua,!!!
ermm rase nyee da dkt seminggu qid tak tulis at blog ni annn..
ermm seminggu gak walit da meninggal an dunia ni..
tak tau laa knp qid tak mau tulis blog!!
mcm xde idea jeee....
ermm skang qid ade byk sgt bnde nak story at esya..
haa ni semua gara2 qid tak tulis blog ni laa..
tu yg byk cite uh...

mule2 qid mau cerita pasal pg tadi,b4 gi sekolah annn...
time siap2 uh nak gi uh qid pasang laa dvd yg abg ajam bg uh..
perh!!!skali kuar lagu "kau dan aku" by bro akim and mila uh!!!
mang best gilerrr laa!!!
tetibe plak qid senyum sowg2 time uh!!senyum bler tringat tentang kita nyanyi
at dataran uh!!!..klakar jeee...qid asyik nyanyi lgu tu jee time otw gi skolah uh!!
seronak esya biler ingt pasal kenangan kite...
esya mau tau x ade sto ari uh qid nangis time mau gi sekolah..
mase at umah da start nangis daa..pas salam ayah time mau masuk skolah uh,
qid doa byk2 dlm ati biar muke qid x nampak mcm nangis...
masuk2 jee kelas...tringat jee ape yg jadi at umah uh!!
terus qid gi masuk bilik ari...qid nangis dlm bilik air..
time qid masuk uh..syira ngan wani pandang!!
tapi x tau laa dowg perasan atau x yg qid nangis
esya mau tau sbb ape qid nangis???
sbb pgi uh dlm kul 5 mcm uh syammil telipon mrh2 qid...qid marah sbb qid tak bg tau qid yg
walit meninggal!!!
tapi qid ckp laa yg qid da suruh remy bg tau semua...qid ckp gak yg time uh qid tak pK owg lain
da..qid pk walit jee time uh..sekali die mrh qid..sambil menangis kann esya qid ckp "KOWG SEMUA ADE TIME WALIT KEBUMI,TAPI AKU TAK ADE..KO KNE INGT QID AKU POWN SYG WALIT..DIE UH WALIT KITE SEMUA!!!AKU ANGGAP DIE MCM AYAH AKU..DIE LAA STU2 NYEE TEMPAT UNTUK AKU MENGADU!!KAU TAU KANN PERANGAI MAMA PAPA AKU!!!DIE LAA ANTARA OWG YG BG AKU KASIH SYG KO THU!!!AKU SYG DIE LEBIH DRI MAMA PAPA AKU!!!TAPI KNP TIME DIE MENINGGAL KOWG X BG TAHU AKU!!!LEPAS TIGA HARI BRU REMY BG TAHU!!! KNP???AKU NAK CIUM WALIT UNTUK KALI TERAKHIR QID..AKU NAK TGK DIE.....KAU DGN YG LAIN SME JEE LAA QID..
TAK BERGUNA!!!" tu yg syam ckp..qid try jawab tp die teruss jee ckp!!
tak stop!!..abis jee die ckp die terus letak telepon..and pas tu die terus off..
qid try2 msg and col tp x dpt...
last ayat syam "aku tak kenal lgi kowg,pergi mati dgn kowg semua lepas ni"
ya allah,tak pernah esya syam mrh smpai mcm ni skali...
and die x pernah pown kuar annn perkataan buruk2 ni semua..tak pernah esya...
qid tak thu nak wat ape time uh...qid da bg thu remy..tak tau laa remy wat ape...

tau x ape qid rse skang???
qid rse rindu sgt pde abg..rindu nak dgr gelak tawa die,rindu nak dgr
usikkan die..:) and rindu nak abis ann duit die gak!! hahah..
qid btl2 rindduu at abg skang ni...tadi tgk laa video dlm disd yg die bg uh..
bertambah +++++++ rindu bertgk die mengusik owg2 at sekeliling die uh!!
paling qid suke part abg menangis time karoke uh!!
die duet ngan ex die..time uh kali terakhir dowg jumpe coz dowg da clash..
dowg nyanyi lagu memori berkasih!!!awex die awal2 musik da nangis da...
die plak muke merahhh jee..tapi part korus uh die cm nak nangis plak!!..
mau taknyee...lgu uh memang sesuai laa ngan dowg time uh!!!
sweet jee tgk dowg..tapi syg hubungan dowg x lmee..
tgk abg mengusik owg trase plak yg abg aku uh jahat!!!
hahaahahah..
agak2 nyee ape laaa abg buat skang ni annn..rindu at abg laa..

ha esya..tadi time rehat merayau laa sowg2..skali terserempak dgn EN.tadjul..!!
hahahaah serius qid ckp qid tak boleh tgk die..
nak gelakkkk jeee!!!adoiyaiii giler da aku ni..
qid rse ckgu uh pown pelik tdi apsal qid gelak sowg2..
and qid rse gakk yg cikgu uh perasan kot coz stiap kli selisih
jalan ngan die mesti qid gelak!!tak pown qid senyum!!!
adoiyaiii bpk jhat qid ni annn...gi gelak ann ckgu sendiri..
ape laaaa...

*k laa esya...ti qid sambung lg..penat da ni..byk lgi mau story ni!!!

Popular posts from this blog

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.