Skip to main content

selamat jalan walit

esya qid nak story ni~~
pgi tadi dalam pukul 11 mcm uh,
qid ngan ayah tgh makan..
kteowg dri hospital...
tengah mkn2 uh mama telefon suh gi hospital sekang!!!!
kteowg pown terus gi hospital..
ya allah..sampai2 jeee tgak nafas walit da mcm berombak!!
ummi,mama,abg fizie semua at sebelah walit time uh...
aunt sue jee tak de time uh...die sto family balik mandi at umah coz da satu malam dowg at
hospital...byk kali ayah ajar walit mengucap...
nafas walit makin kuat.tkut giler time uhh..
qid duduk jauhh sgt dri katil walit uh..
qid tak mau tgk walit pergiii..qid tkot
tapii...ayah perasan yg qid duduk jauh...ayah panggil qid..
ayah bwk qid berdiri btul2 at sebah walit...
ayah ajar walit mengucap...ayah kte jugak "abang..ingt allah byk2."
air mte ni terus jatuh biler ayah pesan mcm tu....
ummi pown ade ckp..ummi bisik at telinga walit "klu btl abg nak pergi...abg pergilahh dengan cepat..tak sanggup ummi nak tgk keadaan abg mcm ni lgi...kami semua redha...ummi halal ann semua mkn minum abg dan ummi maaf at abg"
ya allah..qid thu berat ummi nak tanggung semua ni...
ummi syg kan walit,tapi ummi tak sanggup nak tgk walit tersiksa mcm ni...

lepas lima belas minit ummi ckp uh,walit pown pergi...
pergii buat selama2nye...dalam pukul 11.50 mcm uh laaa
walit pown da ekot esya....mesti walit akan bhagia bersme anak die...
anak yg sgt2 die rindduuuu tu..
qid kuar dri bilik tu esya biler walit btl2 di sahkan sudah meninggal!!
tak sanggu qid nak dgr suare mrk2 semua tu menangis....
tak sanggup esya....tak thu nak ckp ape perasaan ni time uh...
tuhan jee yg thu mcm mane hati ni rse time tu esya....
tak boleh qid nak story sni...
~bukan tak boleh...
tapi qid tak thu mcm mane!!!
paling yg buat qid sedih biler aunt sue and abg ellyas sampai...
dowg terkilat sgt sbb tak bersama walit time saat2 terakhir walit...
paling kesian dgn abg ellyas laaa...die sampai2 jeee malaysia nak gi
tgk walit at hospital...
sekli die hanye dpt tgk jenazah walit jeee...
qid thu abg ellyas rse bersalah sgt sbb tak bersme walit mase walit sakit...
hope abg ellyas tak terus salah ann diri die...
ni semua tuhan yg tentukann abg...

urusan at hospital tdi ayah mintak di lakukan dgn cepat!!!!
ayah ckp pade pihak hospital yg ayah nak jenazah di sembahyangkan selepas
solat jummat tuuu...alhamdulillah semua berjalan lancar...
ape yg ayah nak,dapat dilakukan tdi...
hujan kejap mase otw ke makam tadi...
mungkin ade makna yg kite tak thu annnn...
malam ni akan diade ann tahlil untuk mlm pertama punye..
ayah kte tahlil esok mybe buat tengah hari...
qid kena blik esok ptg jugak!!!!
qid tak dpt nak elak!
qid da janji ngan abg ajam semua....!
and mybe lepas show mlm uh qid gi blik perak!!!

*esya...abg kmo ade ckp pde qid tdi..
die ckp "mybe lepas ni abg tak blik singapore lgi..abg akan berhenti kerja sne..
biar laa gaji cni kecik janji abg bersame ummi..ape jdi pade ummi lepas ni,biar laaa dpan mate abg..abg tak nak ape jd at walit,jdi pade ummi plak nanti..."
qid tak thu nak ckp ape,qid hanye kte terpulang laa pade die..mane terbaik untuk die,
itu laa terbaik untuk kmii semua!!!...
abg ellyas ade gak ckp "abg jelaz dgn esya..die mungkin da bhgia dgn walit skng at syurga.tapi abg??"
terkejut qid biler abg ellyas ckp mcm tu..knp laaa die pikir mcm tu...
abg kena ingt abg,insya-allah kte pown akan jumpe walit gak nanti!!!dekat syurga jgk tempat die...
mungkin terlalu bru annnn..that's why laaa die ckp mcm tu agak nye....
nasib baikk qid balik smalm esya...klu tak..
tak dpt qid jumpe walit daaaa lepas nii


ok laa esya..bye


Popular posts from this blog

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.