Skip to main content

selamat jalan walit

esya qid nak story ni~~
pgi tadi dalam pukul 11 mcm uh,
qid ngan ayah tgh makan..
kteowg dri hospital...
tengah mkn2 uh mama telefon suh gi hospital sekang!!!!
kteowg pown terus gi hospital..
ya allah..sampai2 jeee tgak nafas walit da mcm berombak!!
ummi,mama,abg fizie semua at sebelah walit time uh...
aunt sue jee tak de time uh...die sto family balik mandi at umah coz da satu malam dowg at
hospital...byk kali ayah ajar walit mengucap...
nafas walit makin kuat.tkut giler time uhh..
qid duduk jauhh sgt dri katil walit uh..
qid tak mau tgk walit pergiii..qid tkot
tapii...ayah perasan yg qid duduk jauh...ayah panggil qid..
ayah bwk qid berdiri btul2 at sebah walit...
ayah ajar walit mengucap...ayah kte jugak "abang..ingt allah byk2."
air mte ni terus jatuh biler ayah pesan mcm tu....
ummi pown ade ckp..ummi bisik at telinga walit "klu btl abg nak pergi...abg pergilahh dengan cepat..tak sanggup ummi nak tgk keadaan abg mcm ni lgi...kami semua redha...ummi halal ann semua mkn minum abg dan ummi maaf at abg"
ya allah..qid thu berat ummi nak tanggung semua ni...
ummi syg kan walit,tapi ummi tak sanggup nak tgk walit tersiksa mcm ni...

lepas lima belas minit ummi ckp uh,walit pown pergi...
pergii buat selama2nye...dalam pukul 11.50 mcm uh laaa
walit pown da ekot esya....mesti walit akan bhagia bersme anak die...
anak yg sgt2 die rindduuuu tu..
qid kuar dri bilik tu esya biler walit btl2 di sahkan sudah meninggal!!
tak sanggu qid nak dgr suare mrk2 semua tu menangis....
tak sanggup esya....tak thu nak ckp ape perasaan ni time uh...
tuhan jee yg thu mcm mane hati ni rse time tu esya....
tak boleh qid nak story sni...
~bukan tak boleh...
tapi qid tak thu mcm mane!!!
paling yg buat qid sedih biler aunt sue and abg ellyas sampai...
dowg terkilat sgt sbb tak bersama walit time saat2 terakhir walit...
paling kesian dgn abg ellyas laaa...die sampai2 jeee malaysia nak gi
tgk walit at hospital...
sekli die hanye dpt tgk jenazah walit jeee...
qid thu abg ellyas rse bersalah sgt sbb tak bersme walit mase walit sakit...
hope abg ellyas tak terus salah ann diri die...
ni semua tuhan yg tentukann abg...

urusan at hospital tdi ayah mintak di lakukan dgn cepat!!!!
ayah ckp pade pihak hospital yg ayah nak jenazah di sembahyangkan selepas
solat jummat tuuu...alhamdulillah semua berjalan lancar...
ape yg ayah nak,dapat dilakukan tdi...
hujan kejap mase otw ke makam tadi...
mungkin ade makna yg kite tak thu annnn...
malam ni akan diade ann tahlil untuk mlm pertama punye..
ayah kte tahlil esok mybe buat tengah hari...
qid kena blik esok ptg jugak!!!!
qid tak dpt nak elak!
qid da janji ngan abg ajam semua....!
and mybe lepas show mlm uh qid gi blik perak!!!

*esya...abg kmo ade ckp pde qid tdi..
die ckp "mybe lepas ni abg tak blik singapore lgi..abg akan berhenti kerja sne..
biar laa gaji cni kecik janji abg bersame ummi..ape jdi pade ummi lepas ni,biar laaa dpan mate abg..abg tak nak ape jd at walit,jdi pade ummi plak nanti..."
qid tak thu nak ckp ape,qid hanye kte terpulang laa pade die..mane terbaik untuk die,
itu laa terbaik untuk kmii semua!!!...
abg ellyas ade gak ckp "abg jelaz dgn esya..die mungkin da bhgia dgn walit skng at syurga.tapi abg??"
terkejut qid biler abg ellyas ckp mcm tu..knp laaa die pikir mcm tu...
abg kena ingt abg,insya-allah kte pown akan jumpe walit gak nanti!!!dekat syurga jgk tempat die...
mungkin terlalu bru annnn..that's why laaa die ckp mcm tu agak nye....
nasib baikk qid balik smalm esya...klu tak..
tak dpt qid jumpe walit daaaa lepas nii


ok laa esya..bye


Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…