Skip to main content

salam rindu



salam esya~~
ape kabar kmo??lme tak masuk blog ann..bz laa
sejak akhir2 ni..bz dgn homework laa..
bz ngan hal2 yang mengserabotkan otak l
aa..
bz ngan mcm2 laa...
mlm ni qid nekad untuk tulis blog...
NEKAD!!

qid tau tak ade sowg kawan qid ni punyee laa
kendekut..
ok skang qid dlm proses siap ann kerja kursus acc..
member qid ni da wat bhagian pelarasan au..
qid plak tak wat sto hapak pown coz tak tahu!!
qid nak pinjam laa die punye...
pas uh die cm mengelak2...
pas tu qid ckp if tak ksi pelarasan bg pinjam jurnal pown jd arh..
qid boleh wat lejar sendiri...
pas uh die diam jee...
qid kol die asik tak angkat jaaaa...
sekali qid an ta ni "ko x mau aku tiru ko erk??ok fine ko tak mau bg aku pinjam ann,thankz laa erk wat aku cm ni..trima ksih byk2"
pas uh die reply msg qid..
qid wat tak tau jee..
ya allah esya..if tak terdesak qid tak mintak la
a esya..
ni qid btl2 tak thu...!!
sory laa qid ckp ni,qid bukan nak ungkit laaa...
last year die pinjam copy qid punye...100% qid punye die ambik...!!
just tukar name perniagaan jee...
data semua tiru qid..
qid tak kisah pownn..
ni apsal mau wat qid mcm ni...adoiyaiii aku ingt ko ni pk mcm mane aku Pk..
upe nyee tak ann...salah aku ;(

esya..ari tu janji ngan abg mierul mau teman gi jumpe kak iz coz abg ajam ade shtng!
abg bob plak ade kerja kena siap ann...qid pown janj la ngan abg mierul yg qid mau teman die..
sekali ari uh ade hal plak..
pas tu abg mierul ajak gi ari isnin minggu dpn..
qid pown mang ingat mau gi minggu dpn...
mang da ckp ngan mak awal2 da x mau gi skolah ari isnin uh...
mak tak kisah...
pas uh minggu lepas izzati g tau yg cikgu acc mau bi
ncang pasal pelarasan yang bru..
adoiyai...cm mane ni???
pening da...da la da janji ngan abg mierul...
ari uh da cancel kannn ni nak cancel lgi..masak laa lau asyik cm uh jee
pasal posting qid sebelum ni ann abg ajam col abg mierul suh bce blog qid..
abg ajam pown mrh ngan abg mierul time uh!!tu laa mamat uh marah sampai x ingt dunia..
:p



esya~
besok da 17/4/11..setahun yang lalu..
tarikh tu adalah tarikh seorang insan yang sangat
qid sayang and kagum sebenar nyee
iaitu abdillah murad atau lebih di kenali sebagai achik spin meninggal dunia..
urmmm diam tak diam da setahun da ann arwah pergi..
terasa sgtt rindu pade arwah!!!
rindu yang sukar untuk die ungkap!
ape laa kabar nye kak tasha and adik piyya and cumayya uh!!
hope sangat mereka sentiase sihat dan dijauhi dari segala2 masalah..
semoga kak tasha tabah menjaga adik dua owg uh....
esok ingt mau gi makam..pasti ramai yang qid ari esok..
and mungkin akan terserempak ngan sape2 ann..
walaupon da setahun arwah meninggal tapi masih ramai lagi yang
still mendengar lagu2 arwah..and ramai rse nyee yang tak lupe pade arwah..seorang yang
sangat mudah tersenyum tu..adoiyaiii rindu rse nyee.......
tapi rmai gak yang mengutuk ahli2 SPIN yang masih tinggal..
pade yang mengutuk SPIN tu "hey kte owg SPINIANS akan tetap skong SPIN laa wlauape pown jdi,kowg da yah kecoh deee"
ape punyee manusia laa...


ari tu qid nampak sesorg yang da lme sgt qid tak nampak at sekolah uh!!
perh!!! cre pemakaian dieeee mengancam seyyhhh..!!!
haahahha best dpt jumpe die...rase nyee tk perlu kot qid mention nme die at sni..
kmo msti thu ann esya..hahaahh..
ha ckp pasal nampak owg ni ann..
tadi tima at centre point qid name laaa sowg promoter ni rupe die sebijik macam arwah muadzim..dari segi rambut,muka,mulut sume mcm arwah muadz..
terkejut qid tgk bdk uh tdi...ingt ann muadz..sib baik qid tak tegur die...:)

*klaa esya ti qid sambung lgi ok..miss u syg

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…