Skip to main content

Pening..Pening..Pening


salam~
ya allah esya..
kepala ni pening gler babeng ha!
mcm2 benda mau fikir ha..
ni esok punye pasal la ni..
esok ari rabu,
skolah uh kne pkai bju uniform lengkap sok..
qid tak beli bju lagi..
mcm malaz jee mau beli..
tak tau arhh.
and pengetua akan tulis name dlm buku disiplin if x pkai bju uniform tu..
tadi aida ckp at qid yg cikgu kelaz die ckp at dowg sape2 yg x dtg sok kne tulis dlm buku
disiplin jugak name die..
coz pengetua thu yg tak dtg uh sbb tak nak pkai uniform lengkap!!
ape laaa...
mcm mne ni erk esya??
if pergi name kne catat,if tak gi pown name kne catat gak...
adoiyaiii pening2...

tadi tnye ayah mcm mane..
ayah tak jwp..
qid tnye mama plak..
mama kte sukati qid laa..but qid kne ingt yg thun ni exam..
adoiyaiii da la esok ade math ngan acc..
tadi at kelaz SIR SUBRA da ckp da..
die kte dtg jee skolah,pengetua hanya name ambik name jee..
memang laa sir ambik name jee...
tapi ti at dewan tak kee cm malu!!
adoiyaiii...

qid tnye ayah lgi skali tdi b4 ayah kuar,
ayah marah!! ayah kte "owg bg duit tak nak beli,owg nak belikan tak nak!! skang ni da kelang kabut nak gi sekolah ke tidak!!ckp owg tak nak dgr!!."adoiyaiiii
sory laa ayah..qid memang mlzz sgt2 mau beli..
spe mau pkai lepas qid nanti???
dah laa pkai bju tu kejap jee..
berape bulann je lagi da nak exam ann..
tak kan mase nak trial exam SPM ti nak pkai gak!!
trial tak lme lgi ann..so kejap jee pkai..
lepas abis skolah bju tu tak kan mau buang jee...
qid bukan ade adik pown yg nak pkai lgi...
tu yg qid mlz mau beli...
sory ayahhh....

*esya abg ajam ade anta msg at qid smlm..die anta:
"abg tak nak dengar lagi mcm tu.INGAT TU!!"

tu abg ajam anta,thankz abg ajam maaf an owg.owg janji..

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…