Skip to main content

Pening..Pening..Pening


salam~
ya allah esya..
kepala ni pening gler babeng ha!
mcm2 benda mau fikir ha..
ni esok punye pasal la ni..
esok ari rabu,
skolah uh kne pkai bju uniform lengkap sok..
qid tak beli bju lagi..
mcm malaz jee mau beli..
tak tau arhh.
and pengetua akan tulis name dlm buku disiplin if x pkai bju uniform tu..
tadi aida ckp at qid yg cikgu kelaz die ckp at dowg sape2 yg x dtg sok kne tulis dlm buku
disiplin jugak name die..
coz pengetua thu yg tak dtg uh sbb tak nak pkai uniform lengkap!!
ape laaa...
mcm mne ni erk esya??
if pergi name kne catat,if tak gi pown name kne catat gak...
adoiyaiii pening2...

tadi tnye ayah mcm mane..
ayah tak jwp..
qid tnye mama plak..
mama kte sukati qid laa..but qid kne ingt yg thun ni exam..
adoiyaiii da la esok ade math ngan acc..
tadi at kelaz SIR SUBRA da ckp da..
die kte dtg jee skolah,pengetua hanya name ambik name jee..
memang laa sir ambik name jee...
tapi ti at dewan tak kee cm malu!!
adoiyaiii...

qid tnye ayah lgi skali tdi b4 ayah kuar,
ayah marah!! ayah kte "owg bg duit tak nak beli,owg nak belikan tak nak!! skang ni da kelang kabut nak gi sekolah ke tidak!!ckp owg tak nak dgr!!."adoiyaiiii
sory laa ayah..qid memang mlzz sgt2 mau beli..
spe mau pkai lepas qid nanti???
dah laa pkai bju tu kejap jee..
berape bulann je lagi da nak exam ann..
tak kan mase nak trial exam SPM ti nak pkai gak!!
trial tak lme lgi ann..so kejap jee pkai..
lepas abis skolah bju tu tak kan mau buang jee...
qid bukan ade adik pown yg nak pkai lgi...
tu yg qid mlz mau beli...
sory ayahhh....

*esya abg ajam ade anta msg at qid smlm..die anta:
"abg tak nak dengar lagi mcm tu.INGAT TU!!"

tu abg ajam anta,thankz abg ajam maaf an owg.owg janji..

Popular posts from this blog

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam