Skip to main content

tetiba rindu lak!!




insan ku sayang kini menghilang!!!
ermmm lagu nyanyian arwah achik..
qid tak tahu laa kenapa dri mlm td asyik lagu arwah
jeee qid dengar...dulu time arwah ade selalu qid ikot cite pasal die..
beli majalah yg ade cite pasal arwah or SPIN..errmm

ingat lagi time ari sabtu 17/4/2010 tuuu..malm uh g makan ngan family
at luar,tv at c2 bkak berita pasal sto kemalngan..qid x dgr sgt sape owg uh!!
tgk jee laaa tv uh dri jauh..
qid siap ckp "kesian owg yg kereta terbkar uh,hangus ke die?"
pas uh ade sowg member qid msg, "kesian qid,penyanyi kesukaan ko dh meninggal"
terkejut qid...qid tanya die sape???
die kate "ACHIK SPIN" ermm qid x pcye time uh...
qid marah bdk tu time uh,coz ckp bkan2 pasal achik..
sebelom tido mlm uh,qid trima msg from abg, die kate "adik,tgk berita tak?achik spin meninggal..abg tau adik msti x percye kan,tp bnde ni btl dik"
fmily qid tahu yg qid minat sgt ngan arwah..biler dh bce msg uh qid tros tipon abg tnye btl ke??
ermmmm ternyata betul, achik spin penyanyi kesukaan qid uh dh meninggal dunia ptg uh..
errmmm gah 1 ptg uh kali terakhir kmi peminat2 achik tgk muka die scra live..

qid nangis time uh...qid sedih...
ermmm tibe2 qid teringat time qid jumpe die dulu,tapi syg...sto pic pown xde qid ambik time uh!!qid ingat qid akan jumpe die lagi lain kali..rupe2 nye dah x dee dah...
klu qid tau laaa ni sume akan jadi,qid ambik gmbr dgn die..
tapi tu semua takdir kan..yang mampu qid buat,sedekahkan al-fatihah buat die and doakan semoga die tenang kat sne...

hari ni btl2 terasa rinduuu sgt at arwah...
walau pown qid xde pape petalian ngan arwah,tapi qid rinduu sgt ngan arwah..
qid sayang pade arwah..


Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…