Skip to main content

2010 selama2nyaa...




2010..
ade yang menarik,ade yang tidak...
2010 aku bjumpe ngan owg yang aku syg setelah 4 tahun x jumpe,bukan sowg...tapi ramai dan 2010 juga aku byk kehilangan owg yang aku syg..
siape sangka owg yang same2 ngan aku time 1hb 01 2010 dah x de ngan aku time 1hb 01 2011..
bukan x de untuk seketika tapi untuk selamanya!!!!!

2010: aku kehilangan atok... dua2 atok aku dah xde!!! dah xde sape yang boleh aku panggil atok,dah xde sape untuk aku manja mcm mane aku manja dgn atok2 aku dulu...time atok rahman meninggal,aku still ade atok yahya..but now dua2 dh xde..atok yahaya meninggal time 25/8/2010(rabu)..dah xde dah tangan seorang atok yang akan aku cium di setiap pagi raye...aku rindu mereka...

aku juga kehilangan seowng kawan baik,DANIEL...kawan yang paling baik aku ade..
akibat kemalangan die meninggal..tinggal kan kami semua...DANIEL excident kat area damansara..sehari sebelum die meninggal tu die ade col..lme kteowg beborak..die meninggal time 06/1/2010(rabu)..awal tahun ari tu...dapat tau time at sekolah..akak dtg ambik bwk blik tok g umah die...sedih sgt time uh coz bru lagi kehilangan esya time bulan 11 tahun 2009 tuuu..
pape pown aku terima semua ni...

time 10/4/2010 (sabtu)sowg lagi meninggal,sepupu aku..meninggal at HKL coz penyakit yang die tanggung..die tahun form 5..impian die nak ambik SPM x kesampaian..kesian die..ERY..walaupun ko dh xde..tapi kteowg still ingt at semua perangai ko..sikap ko yang jenis selamberr tu,membuat kan kteowg senang nak rapat ngan ko...ape yang membuat an kteowg rindu sgt ngan ko adalah nak dgr gelak tawa ko angah!!!!!...kteowg sumee rinduu sgt ngan koo...

17/4/2010(sabtu)..
tarikh ape tu??ermmm tarikh sesowg insan yang bernama ABDILLAH MURAD telah menemui ajal nyee...atau name panggil nye ACHIK SPIN..achik telah meninggal akibat terlibat dengan sato kemalangan di lebuhraya...kereta achik telah terbakar,tapi..nasib baik arwah sempat di bawa keluar dari kereta tu seblom terbakar!! kalau x..tak tau laa ape jadi..ermmm ;(

30/6/2010 (rabu) pulak aku dapat berita buruk yang ABANG NAIM meninggal dunia akibat terlibat dalam sato kemalangan di ampangan..betul2 depan umah atok yahya abg naim excident!!..ape yang aku dengar cite mase kena langgar tu moto abg naim melambung tinggi!!
pape pown ni semua bukan salah abg naim..ni sume salah sowg pemandu yang sengal pergi langgar arwah..ni semua gara2 kereta tu dipandu dgn begitu laju!!..sengal betul...sbb die,hilang sto nyawa!!!BODOH!!!
abg naim meninggal sehari sebelom befday arwah achik...

awalnye,daniel...pastu ery,pastu arwah achik pas arwah achik abg naim plak pastu time bulan puase atok yahya plak...
mang x sangka btl aku ni semua akan jadi dlm mase sto tahun,5 owg yang aku kenal and blh di kata kan rapat meninggal... ;(
pape pown aku kena lalui gak ni semua...ni semua urusan tuhan..die yang tentu kan semua nya...aku dan jugak yang lain harus menerima semua nyaaaa...
dan ape yang boleh aku buat adelah mendoakan agar mereka2 semua tenang dan sentiase berada di kalangan owg2 yang beriman..amin..

kalau laaa mase boleh stop kejap!!!
nak jeee aku stop an...coz 2010 ni byk bende yang jadi..aku x nak tinggal kan 2010!!!
ermmmm

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…