Skip to main content

2010 selama2nyaa...




2010..
ade yang menarik,ade yang tidak...
2010 aku bjumpe ngan owg yang aku syg setelah 4 tahun x jumpe,bukan sowg...tapi ramai dan 2010 juga aku byk kehilangan owg yang aku syg..
siape sangka owg yang same2 ngan aku time 1hb 01 2010 dah x de ngan aku time 1hb 01 2011..
bukan x de untuk seketika tapi untuk selamanya!!!!!

2010: aku kehilangan atok... dua2 atok aku dah xde!!! dah xde sape yang boleh aku panggil atok,dah xde sape untuk aku manja mcm mane aku manja dgn atok2 aku dulu...time atok rahman meninggal,aku still ade atok yahya..but now dua2 dh xde..atok yahaya meninggal time 25/8/2010(rabu)..dah xde dah tangan seorang atok yang akan aku cium di setiap pagi raye...aku rindu mereka...

aku juga kehilangan seowng kawan baik,DANIEL...kawan yang paling baik aku ade..
akibat kemalangan die meninggal..tinggal kan kami semua...DANIEL excident kat area damansara..sehari sebelum die meninggal tu die ade col..lme kteowg beborak..die meninggal time 06/1/2010(rabu)..awal tahun ari tu...dapat tau time at sekolah..akak dtg ambik bwk blik tok g umah die...sedih sgt time uh coz bru lagi kehilangan esya time bulan 11 tahun 2009 tuuu..
pape pown aku terima semua ni...

time 10/4/2010 (sabtu)sowg lagi meninggal,sepupu aku..meninggal at HKL coz penyakit yang die tanggung..die tahun form 5..impian die nak ambik SPM x kesampaian..kesian die..ERY..walaupun ko dh xde..tapi kteowg still ingt at semua perangai ko..sikap ko yang jenis selamberr tu,membuat kan kteowg senang nak rapat ngan ko...ape yang membuat an kteowg rindu sgt ngan ko adalah nak dgr gelak tawa ko angah!!!!!...kteowg sumee rinduu sgt ngan koo...

17/4/2010(sabtu)..
tarikh ape tu??ermmm tarikh sesowg insan yang bernama ABDILLAH MURAD telah menemui ajal nyee...atau name panggil nye ACHIK SPIN..achik telah meninggal akibat terlibat dengan sato kemalangan di lebuhraya...kereta achik telah terbakar,tapi..nasib baik arwah sempat di bawa keluar dari kereta tu seblom terbakar!! kalau x..tak tau laa ape jadi..ermmm ;(

30/6/2010 (rabu) pulak aku dapat berita buruk yang ABANG NAIM meninggal dunia akibat terlibat dalam sato kemalangan di ampangan..betul2 depan umah atok yahya abg naim excident!!..ape yang aku dengar cite mase kena langgar tu moto abg naim melambung tinggi!!
pape pown ni semua bukan salah abg naim..ni sume salah sowg pemandu yang sengal pergi langgar arwah..ni semua gara2 kereta tu dipandu dgn begitu laju!!..sengal betul...sbb die,hilang sto nyawa!!!BODOH!!!
abg naim meninggal sehari sebelom befday arwah achik...

awalnye,daniel...pastu ery,pastu arwah achik pas arwah achik abg naim plak pastu time bulan puase atok yahya plak...
mang x sangka btl aku ni semua akan jadi dlm mase sto tahun,5 owg yang aku kenal and blh di kata kan rapat meninggal... ;(
pape pown aku kena lalui gak ni semua...ni semua urusan tuhan..die yang tentu kan semua nya...aku dan jugak yang lain harus menerima semua nyaaaa...
dan ape yang boleh aku buat adelah mendoakan agar mereka2 semua tenang dan sentiase berada di kalangan owg2 yang beriman..amin..

kalau laaa mase boleh stop kejap!!!
nak jeee aku stop an...coz 2010 ni byk bende yang jadi..aku x nak tinggal kan 2010!!!
ermmmm

Popular posts from this blog

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam