Skip to main content

sahabat ke ape!!!!????



ok esya,now qid nak story pasal kawan qid yg pernah qid cite at cni dlu...
esya,now qid ngan die qid x tau ape hbungan yg kiteowg jalin..
qid x tau knp qid x blh nak baik ngan die cm dlu,qid x tau kenapa qid
xbleh nak lyn die mcm dlu...
ok,die kte die nak hbungan ni cm dlu!!! iaitu sbgai SAHABAT
sahabat???ermmmm dlu slu cite2 pasal problem msng2
but now qid dh x leh nak cite pape at die....
qid x tau knp ati langsung x mahu bercerita sedikit pown tentang dri ni
pade die yg bergelar sahabat tuuuuu!!!!!
knp???mungkin sbb qid dah terlalu biase untuk simpan segala mslah sendiri
and qid dh biase idop tanpa kwn..mksud qid kwan rapat...
now kwn qid laptop ni jee,,,,
ermmmm qid x tau nak ckp ape lagi...
wani kte qid ni terlalu ikotkan kte hati!!!!
btl ke esya???esya time qid perlukan owg,dowg xde...
time qid sgt2 perlukan dowg,sowg pown x de....
so dri c2 qid dh mcm di ajar idop sndirian...
hakikatnye slalu idop ni asyik berteman tp kali ni
dowg seolah2 sengaja mhu qid sesowg!!!
awal nye sengsara idop ni esya!!!!
sengsara sgt coz dowg buat mcm ni!!!
ape? time dowg dlm kesusahan qid xde ke tman kan dowg!!!!???
ermmm x taunak ckp laa...
tapi hari demi hari ati and perasaan ni seseolah tidak kisah lagi jika tidak bertman..
qid jga dh terlalu biase simpan semuanye...
and lau qid btl2 dh x than lagi,qid akan cite kat cni!!!
pade kmo!!wlaupown kmo tidak membce,tapi qid thu kmo mengerti
hati dgn perasaan ini...
esya,qid ingt lagi dlu kmo ade email fatin suruh die jaga qid bler kmo dh xde...
hemmm..!!!!xde spe dpt jga qid slain kmo esya....
xde spe akan than dgn perangai qid nii,hanya kmo yg tahan dan tahu perangai qid
yg sbnrnye!!!!hanya kmo esya....^^

mlm ni qid terpaksa luahkan semuanya kat cni coz otak ni dh berserabot sgt!!!
hal family,kwn,pasal diri qid sndiri ni ha!!!adoiyaiii...
makin sengsara laaaa penyakit aku ni!!!heyyyyyyyyyyy....
time b'cuti ni owg ilang tension..tapi qid ni,x nak ilang2 plak tension ni!!!!
adoiyai.....:/
esya,klu kmo idop blik esya,lau kmo dtg umah qid,kmo xkan nampak
qid yg dlu lg!!!qid yg epy,yang sewel2 ^^,kmo jgan slh owg plak nanti ok!!hahah
ermmm sto lg esya...rase nye nakkk sgt letak gmbr kmo sto at blog ni!!!satu jeeee...
coz rmai yg tanyakan wajah sbnr kmo tu!!!!!
bler qid nak letak jeee tros terpikir pesan kmo yg kmo x kasi qid letak pic kmo at mane2
dalam alam cyber ni!!!..ermm...

*klu blh nak sgt jumpe kmo!!qid sunyi esya,slalu duk sesowg and menung!!!
sampai otak pown kdng2 xbtl...qid x tau ape Qid pikir!!!qid rase cm owg yg
xbergune plak bler dok sowg2 ni...rase cm sampah masyarakat jeee..ermmm...
if kmo ade kat cni,dpt laa qid ilangkan boring,borak2 ngan kmo!!ermmm

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…